maanantai 5. elokuuta 2024

Kesäkurpitsa

Puutarhasta olen saanut nyt muutaman kesäkurpitsan ruuan valmistukseen. Tämän kertainen kesäkurpitsa meni keittoon. En ollutkaan aikaisemmin keittoa tehnyt.

Kesäkurpitsa on minusta jotenkin niin "mauton", että ei ole sen takia tullut tehtyä keittoa. Nooh, mutta pitihän sitäkin kokeilla nyt.

Kesäkurpitsakeitto

Kattilan pohjalle oliiviöljyä. 

Pilkoin sipulia ja kuulotin ne öljyssä. Joukoon laitoin noin 1kg painoisen kesäkurpitsan paloina. Pikkuisen pyörittelin kesäkurpitsa paloja, oliiviöljy / sipulin seoksessa. 

Lisäsin 5dl vettä. Annoin pikkusen aikaa kiehua.

Tämän jälkeen nostin keiton sivuun ja lisäsin koskenlaskia juustopaketin ja myös toisen sipuli/paprika tuorejuuston. Mausteeksi laitoin suolaa, mustapippuria.

Lisäsin sitten vielä sitruunabasilikan lehtiä silputtuna ja ruohosipulia sekä tilliä.

Soseutin keiton. Anna keitoin kuumentua.

Keitosta tuli hyvä, vaikka paljon sai laittaa eri yrttejä...että jotain maku tuli. tuntun että se "mauttomuus"  imaisi juuston maunkin.




Mutta juu, hyvää tuli ja ihanaa eväsruokaa sain töihin.

Mitäs muuta sielläpuutarhassa kasvaa.......


Ihan mahdottoman paljon tulee chiliä.... oi saan tehtyä chilikastiketta pian....nam....



Kyllä sieltä vieläkin noita kesäkurpitsoita tulee! 


Loppuun vielä kuvaa kun sain 10 litran ämpärillisen mustaviinimarjoja! Minun herkkujani....Ihanaa aikaa tämä loppu kesä kun niin paljon herkkuja saa puutarhasta....


6 kommenttia:

  1. Minullakin on aikeena tehdä tänään sosekeittoa, ei tosin kurpitsakeittoa kun sitä mulla ei ole. Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sosekeitot ovat ihania....pidän muutenkin keitoista. Mukavaa päivää sinullekin!

      Poista
  2. Minä lisään kesäkurpitsaa lähes kaikkeen silloin kun sitä tulee paljon omasta takaa. Se "mauttomuus" ei haittaa jos käyttää sitä vain yhtenä ainesosana. Käytän kesäkurpitsaa sämpylöissä, kastikkeissa, padoissa ja keitoissa.Unohtamatta niitä täytettyjä kesäkurpitsan puolikkaita :-).

    VastaaPoista
  3. Tuo olikin kiva vinkki että olet laittanut sämpylöihin. Täytyy itsekin kokeilla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Postcrossing kuulumiset

 Menneen viikon kortti saldo oli peräti 8 kpl!! Ja nyt viikonloppuna minun lähettämiä kortteja on mennyt peräti 5 kpl:ta perille!!! Tänään p...