Puutarhasta olen saanut nyt muutaman kesäkurpitsan ruuan valmistukseen. Tämän kertainen kesäkurpitsa meni keittoon. En ollutkaan aikaisemmin keittoa tehnyt.
Kesäkurpitsa on minusta jotenkin niin "mauton", että ei ole sen takia tullut tehtyä keittoa. Nooh, mutta pitihän sitäkin kokeilla nyt.
Kesäkurpitsakeitto
Kattilan pohjalle oliiviöljyä.
Pilkoin sipulia ja kuulotin ne öljyssä. Joukoon laitoin noin 1kg painoisen kesäkurpitsan paloina. Pikkuisen pyörittelin kesäkurpitsa paloja, oliiviöljy / sipulin seoksessa.
Lisäsin 5dl vettä. Annoin pikkusen aikaa kiehua.
Tämän jälkeen nostin keiton sivuun ja lisäsin koskenlaskia juustopaketin ja myös toisen sipuli/paprika tuorejuuston. Mausteeksi laitoin suolaa, mustapippuria.
Lisäsin sitten vielä sitruunabasilikan lehtiä silputtuna ja ruohosipulia sekä tilliä.
Soseutin keiton. Anna keitoin kuumentua.
Keitosta tuli hyvä, vaikka paljon sai laittaa eri yrttejä...että jotain maku tuli. tuntun että se "mauttomuus" imaisi juuston maunkin.
Mutta juu, hyvää tuli ja ihanaa eväsruokaa sain töihin.
Mitäs muuta sielläpuutarhassa kasvaa.......
Minullakin on aikeena tehdä tänään sosekeittoa, ei tosin kurpitsakeittoa kun sitä mulla ei ole. Mukavaa päivää sinulle!
VastaaPoistaSosekeitot ovat ihania....pidän muutenkin keitoista. Mukavaa päivää sinullekin!
PoistaMinä lisään kesäkurpitsaa lähes kaikkeen silloin kun sitä tulee paljon omasta takaa. Se "mauttomuus" ei haittaa jos käyttää sitä vain yhtenä ainesosana. Käytän kesäkurpitsaa sämpylöissä, kastikkeissa, padoissa ja keitoissa.Unohtamatta niitä täytettyjä kesäkurpitsan puolikkaita :-).
VastaaPoistaTuo olikin kiva vinkki että olet laittanut sämpylöihin. Täytyy itsekin kokeilla. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaVarmasti herkullista.
VastaaPoistaKyllä, herkkua oli.
Poista