Itse pidän todella paljon vispipuurosta. Sitä tulee aika ajoin tehtyä.
Olen tehnyt muistakin marjoista, kun vaan puolukasta, mutta se oikea vispipuuro syntyy kyllä puolukasta!
Tämän ohjeen kun näin lehdessä niin olihan sitä pakko kokeilla. Ja kyllä kannatti kokeillakin, tuli tästä niin herkkua.
Vispipuurokakku
15 palaa
pohja
200 g kaurakeksejä (minulla oli suklaakaurakeksejä)
80 g voita
täyte
1 litra valmista vispipuuroa (kun oli kiire niin kokeilin kaupan valmiista vispipuurosta)
3 dl paksua vaniljakastiketta
7 liivatelehteä
100 g puolukoita
½ dl sokeria
Koristelu
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
puolukoita
keksejä
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk.20 cm), vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja hiemman reunoille.
Sekoita vispipuuro ja vaniljakastike yhteen. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta puolukat yhdessä sokerin kanssa ja kuumenna sose lähes kiehuvaksi. Liuota soseeseen pehmenneet liivatelehdet. Kaada sose ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä mieleluiten seuraavaan päivään.
Poista kakku vuoasta ja aseta tarjoillualustalle. Vaadota kerma yhdessä vanilijasokerin kanssa ja pursota kakun päälle. Viimeistele puolikoilla ja kekseillä.
Hauska ohje ja minäkin olen vispipuuron ystävä vaikka tosi harvoin sitä tulee tehtyä. Kaupasta en ole tainnut koskaa ostaa ? :-).
VastaaPoistaPidän puolukoista joten tuota aion kyllä kokeilla heti kun tulee tarve tehdä kakku.
Kaikki herkut samassa kakussa, kannattaa tehdä ja maistaa. Ekaa kertaa ostin kaupasta vispipuuron....oli ihan syötävää mutta kyllä oma vispipuuro on parempaa!
Poista