torstai 8. lokakuuta 2015

Munakasta x4

Tein eilen meidän poppoolle munakasta. Jokainen sai lisukkeeksi sitä mitä halusi  =D
Jos kaapista löytyy kananmunia ei voi ainakaan sanoa, että; Ei ole mitään syötävää! 
Sillä jo parista kananmunasta taikoo ohimennen mitä maukkainta syömistä.

Munakas on helppo tehdä.  Ja täytteeksi voit tosiaan laittaa sitä, mitä kaapista sattuu löytymään.


Tässä tietoa….

Ranskalainen munakas
Ranskalainen munakas on munakkaiden aatelia! Ranskalaiseen ei lisätä ollenkaan nestettä. Totuus kuitenkin on, että neste tekee munakkaasta kuohkeamman. Pieni nestetillka kuuluu nykymunakkaisiin. Minä ainakin olen aina laittanut nestettä….se tosiaan tulee kuohkeampi.

Ruotsalainen munakas
Uunissa kypsennettävää munakasta nimitetään ruotsalaiseksi munakkaaksi. Taikinaan lisätään usein vehnäjauhoja ja munakas paistetaan 200 asteessa. Tämä on kiva myös tehdä jos sitä tekee isommalle aamiaista kaipaavalle….Minulla on tapana aina välillä tehdä kun on yövieraita.
Uunimunakas
6 munaa
5 dl maitoa
1 rkl juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
1/2 dl vehnäjauhoja
Mittaa maito kulhoon. Sekoita munat, suola, margariini ja jauhot joukkoon ja vatkaa hyvin. Laita leivinpaperi pellille ja kaada seos päälle. Ripottele haluamasi lisukkeet. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Lisukkeeksi sopii esim; nakit, kinkkusuikaleet, tonnikala, tomaatti, jauheliha, sipuli, paprikaa, juusto

Suomalainen munakas
Perusmunakas kahdelle vaatii 4 munaa, 4 rkl vettä, ripauksen suolaa ja pippuria. Sekoita munakkaan aineet kulhossa. Kuumenna rasvaa pannulla ja kaada munakasmassa pannulle. Työntele massaa lastalla reunoilta keskelle niin kauan, että massa hyytyy tasaisesti. Tarjoile heti.
Nesteenä toki voi käyttää muutakin kuin vettä, esim kermaa, niin kuin minä eilen tein.

Monia makuja
Perusmunakkaan voi maustaa melkein millä tahansa: pippureilla, paprikajauheella, chilillä, yrteillä tai juustoraasteilla. Jos käytät kypsennettäviä aineita kuten perunaa, paprikaa, sieniä, kesäkurpitsaa tai makkaraa, kuullota niitä ensin pannulla rasvassa ja lisää munakasmassa sen jälkeen niiden päälle. Juustoraasteen ja tomaatit voi lisätä pannulle hyytymättömän massa päälle ja kypsentää samalla, kun munakas muhii valmiiksi.
Meillä oli eilen siis oman mielen mukaiset munakkaat….esim; nakkeja, kinkkua, juustoraastetta, pekonia…




Millaisesta munakkaasta sinä pidät ja onko sinulla jotain omia konsteja että saat munakkaan hyvän makuiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pienelle pupu kainaloon

Tein omaan baby shower lahjaani virkaten pupun. Ihan ensimmäinen kerta, kun virkkasin tuollaisen. Se oli kyllä kiva ja helppo tehdä. Minun y...