Tein eilen meidän poppoolle munakasta. Jokainen sai lisukkeeksi
sitä mitä halusi =D
Jos kaapista löytyy kananmunia ei voi ainakaan sanoa, että; Ei ole mitään
syötävää!
Sillä jo parista kananmunasta taikoo ohimennen mitä maukkainta syömistä.
Munakas on helppo tehdä.
Ja täytteeksi voit tosiaan laittaa sitä, mitä kaapista sattuu löytymään.
Tässä tietoa….
Ranskalainen
munakas
Ranskalainen munakas on munakkaiden aatelia! Ranskalaiseen ei
lisätä ollenkaan nestettä. Totuus kuitenkin on, että neste tekee munakkaasta
kuohkeamman. Pieni nestetillka kuuluu nykymunakkaisiin. Minä ainakin olen aina
laittanut nestettä….se tosiaan tulee kuohkeampi.
Ruotsalainen
munakas
Uunissa kypsennettävää munakasta nimitetään ruotsalaiseksi
munakkaaksi. Taikinaan lisätään usein vehnäjauhoja ja munakas paistetaan 200
asteessa. Tämä on kiva myös tehdä jos sitä tekee isommalle aamiaista kaipaavalle….Minulla
on tapana aina välillä tehdä kun on yövieraita.
Uunimunakas
6 munaa
5 dl maitoa
1 rkl juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
1/2 dl vehnäjauhoja
Mittaa maito kulhoon. Sekoita munat, suola, margariini ja jauhot
joukkoon ja vatkaa hyvin. Laita leivinpaperi pellille ja kaada seos päälle.
Ripottele haluamasi lisukkeet. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Lisukkeeksi sopii esim; nakit, kinkkusuikaleet, tonnikala, tomaatti, jauheliha,
sipuli, paprikaa, juusto
Suomalainen
munakas
Perusmunakas kahdelle vaatii 4 munaa, 4 rkl vettä, ripauksen
suolaa ja pippuria. Sekoita munakkaan aineet kulhossa. Kuumenna rasvaa pannulla
ja kaada munakasmassa pannulle. Työntele massaa lastalla reunoilta keskelle
niin kauan, että massa hyytyy tasaisesti. Tarjoile heti.
Nesteenä toki voi käyttää muutakin kuin vettä, esim kermaa, niin
kuin minä eilen tein.
Monia
makuja
Perusmunakkaan voi maustaa melkein millä tahansa: pippureilla,
paprikajauheella, chilillä, yrteillä tai juustoraasteilla. Jos käytät
kypsennettäviä aineita kuten perunaa, paprikaa, sieniä, kesäkurpitsaa tai
makkaraa, kuullota niitä ensin pannulla rasvassa ja lisää munakasmassa sen
jälkeen niiden päälle. Juustoraasteen ja tomaatit voi lisätä pannulle
hyytymättömän massa päälle ja kypsentää samalla, kun munakas muhii valmiiksi.
Meillä oli eilen siis oman mielen mukaiset munakkaat….esim;
nakkeja, kinkkua, juustoraastetta, pekonia…
Millaisesta munakkaasta sinä pidät ja onko sinulla jotain omia
konsteja että saat munakkaan hyvän makuiseksi?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D