Pitkästä aikaa tuli leivottua leipää. Ajattelin että kokeilen vähän erilaista ohjetta. Niinpä päädyin laittamaan fetajuustoa tuohon leipään. Feta on niin hyvää....
Tuli kyllä hyvä leipä ja maistuva. Toinen leipä meni ihan saman tien!!!
Fetaleipä
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl karkea täysjyväruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja
80 g voita
100 g fetajuustoa paloina
päälle:
seesaminsiemeniä
Liota hiiva haaleaan veteen, lisää suola, sokeri,keskenään sekoitetut jauhot, pehmeä voi ja fetajuusto. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä palana noin 15- 20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Teen toisesta palasta ensin 3 tangoiksi, vaivaa samalla ilmakuplat pois ja letitä leivät. Laita letitetyt palat vuokiin ja anna kohota.
Voitele leivät vedellä ja ripota pinnalle seesaminsiemeniä. Paista kohonneet leivät uunin alatasolla +225 asteessa noin 25- 30 minuuttia tai kunnes leivät näyttävät kypsiltä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ménièren
Täällä taas sairaslomalla. Nuha ja köhäkin on vielä "päällä", mutta sittenhän taas minun "oma" menieren iski .... Kuin k...

-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilisien tonnikalapyöryköitten kanssa tein ensimmäisen gluteenittoman kastikkeen....Nam, että tulikin hyvä kastike.... Tällä ohjeella sa...
-
Ostin itselleni uuden air fryerin. Tämä on tälläinen oikea monitoimilaite. Sillähän pystyy tekemään vaikka mitä! Tosiaan tässä on kiertoilm...
Feta on hyvää! Ja varmasti oli herkullinen leipä!
VastaaPoistaMukavaa tiistai päivää sinulle!😊❤️