keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Peruna-kinkkupaistos

Jotain uutta ruokaa piti jälleen testata....Tällä kertaa otina becelin kokoaman pienen keittokirjan. Nimeltä; Rakasta sydäntäsi.


Kokeilin sellaista ruokaa kuin peruna-kinkkupaistos. Mielenkiintoinen tuttavuus....Ohje on tässä;

Peruna-kinkkupaistos
4 ann.

1 kg perunoita
2,5 dl becel kevyt ruokaa
1,5 keitinvettä
150 g palvikinkkua
1 ruukku basilikaa (minulla ei ollut)
1 dl kurpitsapikkelsiä
ripaus valkopippuria

Voiteluun
1 rkl kasvisöljyvalmistetta

Päälle
juustoraastetta

Kuori ja puolita perunat. Keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi talteen ja soseuta survimella. Lisää perunoiden joukkoon kevyt ruoka ja keitinvesi. Kuutioi palvikinkku. Hienonna basilika ja varaa muutamia basilikanlehtiä koristeluun. Lisää kinkku, kurpitsapikkelssi, basilika ja valkopippuri perunasoseeseen. Voitele uunivuoka ja levitä vuokaan perunaseos ja laita päälle juustoraaste. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteisessa lämpötilassa noin 30 min. Koristele paistos basilikanlehdillä ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.




1 kommentti:

  1. Tuon tyyppistä olen tehnyt, mä tykkään, ja kiva kun ei tarvitse seistä ruuan keitossa.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...