Ensiksi kaikille oikein ihanaa ja mukavaa äitienpäivää koronasta huolimatta!!! Toivottavasti olette voinneet tavat äitijänne / lapsianne!!!! Kaksi lastani valmisti minulle aamupalan. Kaksi toivotti/viestitteli onnittelut, kaksi onnitteli paikan päällä....noiden kahden lisäksi jotka teki aamupalan! Tosiaan 4 lastani näin ja kaksi asuu sen verran pitkällä että voimme vain puhua puhelimitse....
Ihanaa...taas on kaikki lapset jollain asteella nähty.
Voileipäkakut mielletään usein kaloripommeiksi, mutta tämän suolaisen komistuksen voi valmistaa myös kevyemmin.
Kevyt voileipäkakku
Leipäkerrokset:
9 isoa viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää (itselläni oli sydämen muotoinen vuoka johon meni 12 kpl leipää)
Täyte:
300 g kanafilee mustapippuri maustettu (vuolu)
200 g viinirypäleitä
1 iso kurkku
2 kevätsipulia
250 g maitorahkaa
2 rkl Dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria
300 g kanafilee mustapippuri maustettu (vuolu)
200 g viinirypäleitä
1 iso kurkku
2 kevätsipulia
250 g maitorahkaa
2 rkl Dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria
Kostutus:
kurkkumehua
Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
½ dl kevyt-majoneesia
kurkkumehua
Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
½ dl kevyt-majoneesia
Koristelu:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g maitorahkaa
60 g broilerileikkelettä
15 kpl tummia rypäleitä
herneenversoja
1 dl juustoraastetta
2 rkl ruohosipulia
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois.
Tee täyte. Raasta kurkku. Pilko broilerileikkele ja sipuli. Pilko viinirypäleet pieniksi. Sekoita kaikki sekaisin. Purista ja säästä kurkkuvesi kostutukseen.
Aseta tarjoiluastiaan pohjalle leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta kurkku vedellä.
Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on 3 leipäkerrosta ja 2 täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.
Suojaa kakun pinta kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Tasoita kuorrutteella ensin kakun reunat ja levitä jäljelle jäävä osa kakun päällisosaan.
Koristele broileriruusulla, halkaistuilla viinirypäleillä ja herneenversoilla.
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g maitorahkaa
60 g broilerileikkelettä
15 kpl tummia rypäleitä
herneenversoja
1 dl juustoraastetta
2 rkl ruohosipulia
Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois.
Tee täyte. Raasta kurkku. Pilko broilerileikkele ja sipuli. Pilko viinirypäleet pieniksi. Sekoita kaikki sekaisin. Purista ja säästä kurkkuvesi kostutukseen.
Aseta tarjoiluastiaan pohjalle leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta kurkku vedellä.
Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on 3 leipäkerrosta ja 2 täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.
Suojaa kakun pinta kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Tasoita kuorrutteella ensin kakun reunat ja levitä jäljelle jäävä osa kakun päällisosaan.
Koristele broileriruusulla, halkaistuilla viinirypäleillä ja herneenversoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D