Viime viikolla tein meille täytettyjä herkkusieniä. Ohjeessa käytettiin porsaanlihaa, mutta minä taas laitoin omiani eli laitoin kalkkunaa......kun yksi lapsistani ei syö siis lihaa. Toisaalta näihin laitoin kyllä osaan maukua antamaan chorizo-makkarasta. Mutta juu....laitan tähän tämän oikean ohjeen....vierelle laitan sulkuihin mitä itse käytin.....
Lautasella perunasalaattia, vihreääsalaatti ja salaatinkastiketta jonka ohjeen löydät TÄÄLTÄ , Niin ja tietysti sämpylä puusti, jonka ohjeen löydät TÄÄLTÄ |
Täytetyt herkkusienet
850 g suuria herkkusieniä
40 g voita
1 pieni sipuli hienonnettuna
100 g jauhettua porsaanlihaa (käytin kalkkunaleikketä)
60 g chorizo-makkaraa pieneksi hienonnettua
1 rkl tomaattipyreetä (minulla oli pizzasauce)
1 1/4 dl vettä
2 rkl korppujauhoa
1 rkl tuoretta sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
Irroita sienistä jalat ja hienonna ne. Sulata voi pannulla miedolla lämmölllä, lisää sipuli ja kypsennä pehmeäksi välillä sekoittaen, noin 5 min. Nosta lämpöä. lisää porsaanliha ja paista minuuttia. Painele lihanplat rikki haarukalla. Lisää hienonnetut sieten jalat ja chorizo-makkara. Kypsennä vielä minuutin ajan, tai kunnes lähes kaikki neste on haihtunut ja seos on kauniin ruskea. Lisää tomaattipyree ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja keitä hiljaa sakeaksi noin 5 min. Lisää joukkoon korppujauhot ja siirrä kulhoon jäähtymään.
Kuumenna uuni 210 asteeseen. Voitele pelti kevyesti. pane noin 1½ tl täytettä kuhunkin lakkiin. Pane lakit uunipellille ja paista uunin yläosassa 10 min.
Niiten päälle voi ripotella persiljaa ja tarjoa kuumina.
Vähän väärässä järjestyksessä meni nuo kuvat, mutta kaipa niistä selvää saan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D