maanantai 11. toukokuuta 2020

Dominokakku

Eiliselle äitienpäivälle tein myös toisen kakun......Dominokakun. En ollutkaan aikaisemmin tehnyt dominosta.....joten jo oli aika kokeillakin. Ohje oli helppo. Tavallaan nopea jos ei nyt ota sitä huomioon että se on jääkaapissa yön yli, mutta siis teko vaihe on nopea!




Itsehän taas sooloilin ja tein pitkulaisen kakun ja laitoin enemmän dominorouhetta! Mutta sooloiluhan sopii keittiöön oikein hyvin!

Dominokakku

Pohja
1 pötkö Domino-keksejä
Täyte

5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1-2rkl kiehuvaa vettä

Murusta keksit kaulimella pienessä pussissa nuijien. Leikkaa irtopohjavuoan (Ç÷18-20 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita puolet keksinmuruista vuokaan tasaisesti. Vaahdota vaniljakastike, vatkaa joukkoon mascarponejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedesäs n. 5 min, purista vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehautettuun veteen. Sekoita tasaiseksi ja lisää neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täyte vuokaan keksinmurupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Ripottele loput Domino- keksinmurut pinnalle. Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.


Itsehän laitoin myös päällä olevan rouheen samantien päälle ja se oli myös yli jääkaapissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...