keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Kuorrutetut perunaviipaleet

Tuossa selaillessani keittokirjojani, löysin sellaisesta kirjasta kuin; Tapas ja muut Espanjan herkut, ihanan ohjeen.Sitähän oli ihan pakko kokeilla.

Nooh, mutta ensin täytyy sanoa, että näihin tarvii aikaa. Ovat tosi iso töisiä....itselläni kun on pieni rasvan keitin niin montaa perunan palaa ei voinnut laittaa paistumaan samanaikaisesti.En halunnut että takertuvaat kiinni tai ovat päällekkäin.....

Mutta aivan ihanan makuisia niistä tuli....se vaivan näkö kyllä kannatti.  Tuossa kirjassa luki, että yleensä perunat Espanjassa joko paistetaan öljyssä tai keitetään kanaliemessä. Tässä ohjeessa yhdistyvät molemmat menetelmät.


Kuorrtetut perunaviipaleet

500 g perunaa
chilijauhetta
2 munaa
1 rkl maitoa
70 g suolalla ja pippurilla
vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
2 ½  kuumaa vettä ja kasvisliemikuution
karkea merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
öljyä paistamiseen


Leikkaa perunat 1 cm: n paksuiseksi viipaleiksi ja laita kulhoon kylmää vettä estääkseen niiden tummumisen.

Murskaa sahrami morttelissa pienen suolamäärän kanssa. Laita kulhoon munat, maito, suola ja pippuri ja chili. Sekoita hyvin.

Valuta perunaviipaleet, taputtle ne talouspaperilla kuivaksi. Kasta ne ensin jauhoihin, sitten muna-mausteseokseen.
Täytä rasvakeitin  öljyä. Kuumenna 195 ° C: seen.


Paista perunat muutamassa erässä, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Niiden ei tarvitse kypsyä kokonaan. Nostele talouspaperin päälle valumaan.

Siirrä perunat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele puolet persiljasta ja lisää sitten kuuma kasvisliemivesi perunoiden päälle.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Paista perunoita uunissa ilman kantta, kunnes perunat ovat pehmeitä ja liemi on imeytynyt niihin. Ripottele päälle loput persiljat.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...