Vielä sieltä omasta puutarhasta löytyy kaikkenlaista pientä ja kivaa.
Chilejä tulee ihan hirveästi. Tosin vain 5 kappaletta on saanut väriä ja noin 100 muuta odottaa väriä ylleen!
Kurkkuja oli vielä jonkin verran puutarhassa. Niinpä päätin että kurkut ja chilit säilöntää, kun niitä vielä oma kasvattamana löytyy!
Chilikurkut
3 - 4 kurkkua avomaankurkkuja, n. 500 g (minulla oli 6 kpl)
1 - 2 chiliä punaisia (itselläni oli omia hyvin pieniä ja pari isompaa chiliä ja myös keltainen chili)
3 kynttä valkosipulia
2,5 dl vettä
1,5 dl etikkaa väkiviinaetikkaa
1 dl sokeri
1 rkl suola
1 tl mustapippuri kokonaisia
Pese avomaankurkut ja leikkaa ne siivuiksi. Leikkaa chili siivuiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa siivuiksi. Laita kurkut, chilit ja valkosipulit puhtaisiin purkkeihin kerroksittain.
Keitä liemi: mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä.
Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään muutaman päivän ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D