Päätin alkaa testailemaan kesän juhlan tarjottavia.
Sunnuntaina kokeilin wilhelmiinä keksejä. Tarkoitus olisi tehdä paria eri laatua pikkuleipiä.
Joku päivä täytyy yrittää tehdä gluteenittomia lusikkaleipiä. No, mutta nyt oli wilhelmiinojen vuoro.
Nämä wilhelmiinat ovat helppoja leivottavia.
Gluteenittomat Wilhelmiinat
200 g leivontamargariinia (itse seuraavan kerran kyllä laitan voita, uskoisin että se vaikuttaa makuun)
1 1/2 dl sokeria
2 rkl siirappia
5 dl gluteenitota jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1. Laita uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vaahtoon
2. Leivo muutaman sentin paksuisiksi tangoiksi. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Leikkaa gluteenittomat wilhelmiinat viipaleiksi lämpimänä.
Hyviähän se näistä tuli. Maistuu kyllä ihanille, olen aina tykännyt näitä wilhelmiinoista, tosin en ole aikaisemmin tehnyt gluteenittomista jauhoista. Mutta hyviä niistä tuli.
Oli hyvä taikina, vähän mureneva, mutta kumminkin ihan hyvin sai nämä leivottua.
Wilhelmiinoista myös minä tykkään. Helposti sait herkullista leivottua. Minä käytän leipoessa aina voita, toki en leivo edes viikottain, joten ei liene kovin vaarallista?!
VastaaPoistaKyllä se voi on parasta. Itsekin yleensä leivon voilla.....mutta en nyt tiedä miksi leivon margariinista. =D
PoistaTykkään Wilhelmiinoista ja ne on nopsasti valmiit.
VastaaPoistaKyllä hyviä ovat ja nopsia =P
Poista