torstai 20. helmikuuta 2025

Jauhelihasta herkkua

Jos eilen kirjoitin, että sain viime kuukauden keittokirjasta idean makkarapihveihin, niin tänään otin vinkkiä sveitsin mureke ohjeesta.

En tehnyt mureketta, vaan pihvejä. Täytin ne kumminkin samanlailla kun tuo sveitsin murekin on täytetty.

Tämä yksi jäi.....muut meni niin nopsaan etten kerennyt kuvaa ottamaan. Tämä menee huomiseksi evääksi töihin.

Tässä kirjan ohje.....

Sveitsin mureke

4 heng.

600-700 g murekeseosta (suolaa, paprikaa, jauhelihamaustetta)

Täyte;

100g kermajuustoa (esim. turunmaata) suikaleina tai kuutioina

150 g keitto- tai palvikinkkua suikaleina tai kuutioina (sinappia)

Taputtele mureketaikina käsin kostutetulle työlaudalle suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Levitä levyn keskelle kinkkusuikaleet ja niiden päälle kermajuusstopalat. Haluttaessa kinkun päälle voi pursottaa sinappia.

Nosta levyn reunat keskelle ja sulje liitoskohdat hyvin vettä apuna käyttäen.

Kypsennä mureketta uunipanussa 200 asteessa 1 tunnin.

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa murkkeen eim. pyöreössö uunivuoassa, johon  alimmaiseksi pannaan kerros mureketaikinaa, sitten täyte ja lopuksi päälle jäljellä oleva mureketaikina.

Tosiaan tein pihvejä en mureketta, mutta täytteeksi tuli turunmaan juustoa ja mureaa kinkkua.

Yläkuvassa täytteet ja alakuvassa sitten "kansi" laitettu päälle.


Tuli kyllä hyviä. Pidin noita pihvejä uunissa 225 asteessa noin 25 min. 


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, enpä ole tajunnut tuolla ohjeella tehdäkään, en pihvejä enkä mureketta. Kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat hyviä. Hävisivät nopeasti kaikki pihvit.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kuukauden keittokirja

Helmikuun keittokirjaksi valitsin "Keittiömestarin reseptikirja", kirjoittanut P. Lindblad. Kirja kuuluu vanhempien kirjojen sarja...