Näin yhdessä video pätkässä kuinka tehtiin parsakaalileipää. Se oli niin kauniin vihreän värinen sisältä, että ajattelin kokeilevani parsakaalia käyttää.
En kyllä tiedä millä väriaineilla se leipä oli oikeasti "kyllästetty", sillä ei aikaan minun parsakaalisämpylät tuleet yhtään vihreät. Oikein harmitti!
Mutta kyllä ne parsakaalilta maistui!
Tein tällä kertaa, muffinipellillä sämpylät.
![]() |
Raastinraudalla raastoin parsan. |
Parsakaalisämpylät
4 dl vettä
1 kpl parsakaalia raastoin
1 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
n. 3 dl kaurainen sämpyläjauho seosta
n. 3-4 dl vehnäjauhoja
n. ½ dl oliiviöljyä
Normaali sämpylä taikinan teko.
Kohotin ensin 30 min ja sitten leivoin sämpylät. Kohotin uudelleen noin 10 min
Paistoin 225 asteessa, n. 15-20 min
Kiitos taas hyvästä ideasta! Varmasti kokeilen.
VastaaPoistaOle hyvä. Maukkaita hetkiä....
PoistaKauniita sämpylöitä, nam. Kiitosta täältäkin ohjeesta, kokeiluun menee:)
VastaaPoistaKiitos. Toivotaan että maistuu.
VastaaPoista