keskiviikko 19. helmikuuta 2025

Makkarapihvit

Viime kuun, kuukauden keittokirjasta sain idean tehdä makkarapihvit. Minulle on tullut intohimo tuohon ihan "pötkö" lauantaimakkaraan. Se on hyvää!




Minä laitoin makkaraksi hk:n lauantaimakkaraa. Päälle ensin sinappi - ketsuppi seosta, Sitten kananmuna - juustoraaste seosta päälle.
Uuniin 225 astetta ja noin 12-15 min.




Maistui!

Itse kirjassa ohje meni näin;

Makkara-juustopihvi

(4henk.)

300 g tee- tai lauantaimakkaraa

150 g sulatejuustoa

tomaattisosetta, sinappia

piparjuuriraastetta

1 dl kermaa

margariinia

Pane kahden tomaattisoseella ja sinappilla voidellun makkaraviipaleen väliin juustoviipale ja piparjuuriraastetta.

Kypsennä pihvit paistinpannulla mahdollisimman vähässä rasvassa. Kaada kerma pannuun, jossa se saa kuumentua. Kaada liemi lopuksi pihvin päälle.

Vähän erilainen oli tuo minun makkarapihvi, mutta hyvää siitä tuli niinkin.

6 kommenttia:

  1. Olen unohtanut makkarapihvit kokonaan. Kiitos kun muistutit ja tuo resepti on hyvä.

    VastaaPoista
  2. Yli 60 vuotta sitten tehtiin koulussa kotsantunnilla makkarapihvejä. Minulla on vieläkin se keittokirja tallella koska siinä on hyviä perusruoan ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitkään kuin muistan on meillä tehty näitä makkarapihvejä ja aina ne vaan on hyviä! Itse olen omille lapsille jatkanut näiden tekemisiä...hyvä ruoka. Vanhoissa keittokirjoissa on ihania, hyviä, kunnon perusruokien ohjeita!

      Poista
  3. Minäkin olin unohtanut tämän ohjeen, kiitti muistutuksesta!

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Jauhelihasta herkkua

Jos eilen kirjoitin, että sain viime kuukauden keittokirjasta idean makkarapihveihin, niin tänään otin vinkkiä sveitsin mureke ohjeesta. En ...