Ohjeen löysin netistä....ja se näytti niin mielenkiintoiselta että pakkohan sitä oli kokeilla...Ensin ohje ja sitten vähän kuvaa.....
Kinkku-sipulikakku
ø22-26 cm:n kakkuvuokaan
3/4 dl muusijauhetta
1,5 dl kuumaa vettä
4 kananmunaa
100 g sulatettua voita tai marg.
1 dl maitoa ( tai vettä )
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/3 tl valkosipulijauhetta
1/3 tl timjamia, käytin kuivattua , mutta tuorekin käy
mustapippuria maun mukaan
(1/2 - 3/4 dl paprikakuutioita, minulla ei ollut)
1/2 - 3/4 dl pieniä sipulikuutioita
n. 0,5 dl tuoretta ruohosipulisilppua
½-!,5 dl murennettua Aura-juustoa
200-250 g kinkkukuutioita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuniritilä alimmalle
tasolle ja säädä uuni 175 asteeseen.
Kiehauta vesi ja lisää perunamuusijauhe sekaan. Sekoita
ainekset tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi.
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet eli jauhot, leivinjauhe ja mausteet
keskenään.
Kuutioi paprika ja sipuli. Silppua ruohosipuli ja murenna
aurajuusto. Laita ainekset syvälle lautaselle ja sekoita iso ruokalusikallinen
jauhoseosta sekaan.
Kaada kinkkukuutiot
toiseen syvään lautaseen ja sekoita taas iso ruokalusikallinen jauhoseosta
sekaan.
Vatkaa jäähtyneeseen perunamuusiseokseen munat, maito ja
sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita ainekset sähkövatkaimella sileäksi
seokseksi. Kaada kuivat aineet sekaan, ja sekoita puulusikalla taikinaa. Lisää
taikinaan kasvis-auraseos ja kinkkukuutiot. Sekoita kaikki puulusikalla kunnolla
sekaisin. Lusikoi taikina kakkuvuokaan
ja paista 175 asteessa reilu. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa lautaselle.
Tarjoa jäähtyneenä.
Ja sitten ne luvatut kuvat....
Maistui minusta tosi herkulliselta!
Tosi hyvää oli,tätä kokeilen,kun sopiva hetki koittaa,kiva vaikka brunssilla :)
VastaaPoista