sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vapun kooste...


Vuoden 2015 vappu tuli ja meni. Meillä se oli mukavaa leippoista oloa. Minullakin oli to-su vapaat...se on herkkua viettää noin mukavan pitkät vapaat.

Grillailtiin joka ilta....satoi tai paistoi =D , onneksi sentään lunta ei tullut.....Lumi on kyllä maassa kun torstaina heräsin, mutta onneksi aurinko sulatti sen pvän aikana pois. Ja jälleen kerran "he" lupaavat tulevalle viikolle lämpimiä ilmoja......se jää nähtäväksi, mutta kyllä se lämmin ja aurinko voisi jo pariimme tulla....pääsisi laittamaan tuolla ulkona tuota pihamaata juhla kuntoon!!!! Minulla on paljon maalaamista vielä =D

Uusi grilli ostettiin, vanha tiilestä tehty purettiin.....


Sisällä kaikki oli kunnossa...Sain tuon minun toivoman lankun pöydälle. Siihen on laitettu pienet "tassut" että ei naarmuta pöydän pintaan. Mukavasti sai tuohon lankulle laiteltua nuo vapun salaatit yms....

Vapun tarjoamisia


Tein itse perunasalaatin ja tässä siihen ohje;

PERUNASALAATTI



4-5 keitettyä perunaa
1/2 kurkku
1-2 omenaa
1 suolakurkku/1 dl suolakurkkuviipaleita
1 pieni sipuli

Pilko aineet pieniksi paloiksi.

Tee kastike:
2 dl kermaviiliä
1 tl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl majoneesia
1-2 rkl sweet chili -kastiketta
1 tl sokeria
mustapippuria
(suolaa)
Kaikki aineet sekaisin. 

Laita kastike perunoiden ym päälle ja anna maustua jääkaapissa.
 



Tämä perunasalaatti oli kyllä hyvää, kun sen antoi hyvin maustua jääkaapissa.

Pöytään laitettiin kananmuna lohkoja joiden päällä oli tilliä.

Rucolaa ja sitten kurkkua




Vähän laitoin ananasta sivuillle.

Tomaatti lohkoja ja halluomia.

Tuo halloumin jota sitten jäi tästä kuvan pvältä, paistoin grillissä seuraavana pvänä....nam....
Grillailtiin lihaa, makkaraa, nakkeja....jne...

Tässä lihan marinaadi ja sen ohje;
Porsaanlihalle marinaadi


0,5 dl colajuomaa
0,5 dl (chili) ketsuppia
1 tl mietoa chilijauhetta
2 tl sinappia
2 - 3 valkosipulin kynttä
halutessasi 0,5 tl suolaa 1 rkl öljyä

Tämä annos riittää noin puolelle kilolle possunlihaa eli kokonaiselle porsaan sisäfileelle, ulkofileepihveille tai kyljyksille.
Jos kypsennät porsaan paahtokylkeä, sitä kannattaa ensin keittää lähes tunti suolalla maustetussa vedessä.
Grillissä lihalle annetaan vain maukas ja rapea pinta.
Sekoita kastikkeen aineet ja kääntele siinä grillattavat lihat.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ja grillaa sitten.
Voit voidella grillattavia ruokia kastikkeella muutaman kerran kypsymisen aikana.



Tässä perunasalaatin perunat, mutta meillä oli kyllä uusia perunoitakin, ja kun niitä jäi....seuraavana pvänä sitten paistoin....
Nooh, olihan sitä taas kokeiltava taas yhtä juttua.....Eli pekonikuppeja! Laitoin pellille leivinpaperin ja siihen sitten silikonimuffini vuoat. Niiden päälle foliota. Folion päälle ja kupin ympärille sitten pekonia. Minun kupeista tuli pienet kun enhän minä nyt taas ajatellut että pekoni "kutistuu" =D




Mutta ihan kivoja niistä tuli ylä kuvassa erottuu kupit ja alakuvassa se on sitten täytetty...Laitoin perunasalaattia toiselle puoleelle kananmuna lohkon ja toiselle tomaatti lohkon ja keskelle grillattu halloumi. Ja hyvää oli tämäkin kokeilu!


Tässä yhden pvän annos.....maustevoitakin oli...täytyy laitella mun maustevoi pravuudin ohje joku pvä kun sen sitä taas teen joku pvä....se oli nimittäin nyt loppu ja jouduimme käyttämään kaupan voita =D

Välillä sitten emäntäkin pääsi lepäämään ruuanlaitolta ja maistamaan kolmea eri olutta....suosikkini oli kyllä ehdottomasti Ginger Joe----->vaaleankeltainen, kevyt, makea, runsaan inkiväärinen, sitruksinen, mausteinen, raikas

 Sitten oli nämä kaksi muutakin kokeilua....Stallhagen Lemon Ale-----> Suodattamaton, hieman samea, kullankeltainen pintahiivaolut. Raikas ja makean maltainen johon sitruunaruoho, limetinlehti ja inkivääri tuovat sopivasti mausteisuutta,. No, tämä jäi näistä kolmesta kokeilusta viimeiseksi. Minusta se "Lemon" ei kyllä kauheesti maistunut, mutta suosittelisin kyllä tätä ihan jonkun pitsan kanssa vaikka....

 ja sitten A.Le Coq, Extra, Ginger---->A Le Coq Extra Ginger on meksikolaistyyppinen makean kevyt lager olut yhdistettynä aitoon inkivääriin. Olut on parhaimmillaan nautittuna lime-siivun kanssa. Tämä oli minun toinen suosikkini.
Emäntä lepää....
Ja ettei teiltä ihan unohtuisi....niin ARVONTA.

1 kommentti:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...