Vuoden 2015 vappu tuli ja meni. Meillä se oli mukavaa leippoista oloa. Minullakin oli to-su vapaat...se on herkkua viettää noin mukavan pitkät vapaat.
Grillailtiin joka ilta....satoi tai paistoi =D , onneksi sentään lunta ei tullut.....Lumi on kyllä maassa kun torstaina heräsin, mutta onneksi aurinko sulatti sen pvän aikana pois. Ja jälleen kerran "he" lupaavat tulevalle viikolle lämpimiä ilmoja......se jää nähtäväksi, mutta kyllä se lämmin ja aurinko voisi jo pariimme tulla....pääsisi laittamaan tuolla ulkona tuota pihamaata juhla kuntoon!!!! Minulla on paljon maalaamista vielä =D
Uusi grilli ostettiin, vanha tiilestä tehty purettiin..... |
Vapun tarjoamisia
Tein itse perunasalaatin ja tässä siihen ohje; |
4-5 keitettyä perunaa
1/2 kurkku
1-2 omenaa
1 suolakurkku/1 dl suolakurkkuviipaleita
1 pieni sipuli
Pilko aineet pieniksi paloiksi.
Tee kastike:
2 dl kermaviiliä
1 tl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl majoneesia
1-2 rkl sweet chili -kastiketta
1 tl sokeria
mustapippuria
(suolaa)
Kaikki aineet sekaisin.
Laita kastike perunoiden ym päälle ja anna maustua jääkaapissa.
Tämä perunasalaatti oli kyllä hyvää, kun sen antoi hyvin maustua jääkaapissa. |
Pöytään laitettiin kananmuna lohkoja joiden päällä oli tilliä. |
Rucolaa ja sitten kurkkua |
Vähän laitoin ananasta sivuillle. |
Tomaatti lohkoja ja halluomia. |
Tuo halloumin jota sitten jäi tästä kuvan pvältä, paistoin grillissä seuraavana pvänä....nam.... |
Grillailtiin lihaa, makkaraa, nakkeja....jne... |
Tässä lihan marinaadi ja sen ohje; |
0,5 dl colajuomaa
0,5 dl (chili) ketsuppia
1 tl mietoa chilijauhetta
2 tl sinappia
2 - 3 valkosipulin kynttä
halutessasi 0,5 tl suolaa 1 rkl öljyä
Tämä annos riittää noin puolelle kilolle possunlihaa eli
kokonaiselle porsaan sisäfileelle, ulkofileepihveille tai kyljyksille.
Jos kypsennät porsaan paahtokylkeä, sitä kannattaa ensin
keittää lähes tunti suolalla maustetussa vedessä.
Grillissä lihalle annetaan vain maukas ja rapea pinta.
Sekoita kastikkeen aineet ja kääntele siinä grillattavat lihat.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ja grillaa sitten.
Voit voidella grillattavia ruokia kastikkeella muutaman
kerran kypsymisen aikana.
Tässä perunasalaatin perunat, mutta meillä oli kyllä uusia perunoitakin, ja kun niitä jäi....seuraavana pvänä sitten paistoin.... |
Välillä sitten emäntäkin pääsi lepäämään ruuanlaitolta ja maistamaan kolmea eri olutta....suosikkini oli kyllä ehdottomasti Ginger Joe----->vaaleankeltainen, kevyt, makea, runsaan inkiväärinen, sitruksinen, mausteinen, raikas
ja sitten A.Le Coq, Extra, Ginger---->A Le Coq Extra Ginger on meksikolaistyyppinen makean kevyt lager olut yhdistettynä aitoon inkivääriin. Olut on parhaimmillaan nautittuna lime-siivun kanssa. Tämä oli minun toinen suosikkini.
Emäntä lepää.... |
Ja ettei teiltä ihan unohtuisi....niin ARVONTA.
Onpas teillä ollut oikein herkkuvappu :) T.P.A
VastaaPoista