lauantai 9. toukokuuta 2015

Lasten lintuviikko tulossa...

Meillä meinataan osallistua tälläiseen lasten lintuviikkoon. Aloitellaan jo aikaisemmin takastelemaan lintujen touhuja.....
Tähän aikaan linnuthan tekevät pesiä....joten meillä tehdään linnunpesä ensi viikolla....ja lintuviikolla jatkamme aiheesta......siitä sitten lisää, kun saan mallin tehtyä =D

Mutta ensin tietoa lintuviikosta;

LINTUTAPAHTUMA KOULUILLE, PÄIVÄKODEILLE JA MUILLE LAPSIRYHMILLE!

Lasten lintuviikko 2015
Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa kouluja, päiväkoteja ja muita lapsiryhmiä lähtemään linturetkelle toukokuun lopulla.
Retkellä ei tunnisteta lintulajeja, vaan havainnoidaan yhdessä mitä linnut tekevät ja etsitään helppoja lintujen pesinnän merkkejä. Toukokuun lopulla monien lintujen pesimäaika on parhaimmillaan, ja lintuja on helppo nähdä ja kuulla kaikissa ympäristöissä.
Aika: ma–su 18.–24.5.2015
Paikka: Missä vaan
Idea: Lähtekää linturetkelle koululuokan, päiväkodin tai vaikka kerhoryhmän kanssa! Etsikää merkkejä pesivistä linnuista, kertokaa havainnoistanne verkkolomakkeella ja osallistukaa hienojen palkintojen arvontaan. Voitte myös tutustua lintujen pesintään laajemmin tapahtuman oheismateriaalien avulla.
Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Tapahtuman järjestäjän sivuille pääset; TÄÄLTÄ.

Mutta sitten askartelemaan....tässä meidän linnunpesän rakennusta mallina;

Tarvitset:
-kartonkia
-paperia
-kertakäyttölautasen
-pieniä risunpätkiä
-sormiväriä
-liimaa
-sakset / kynä
-"silmät"


Tässä tarviketta yhteen pesään ja pariin lintuun. Leikkaa kertakäyttölautanen puoliksi. Piirrä kartonkiin  lautasen puolikkaasta pohjapala. Kaksi pyreää palloa linnun päiksi paperista ja myös nokat. Ulkoa haetaan muutama risunpätkä. Leikataan osat ja aletaan koota.

Linnun päät liimataan pohjapalaan. Etu osa eli kertakäyttö lautanen maalaillaan sormivärillä. Annetaan kuivua ja liimataan pohjaan kiinni.



Ja tässä sitten linnunpesä valmiina......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...