Olen nyt saannut päähän että laitan sitä salaatin joukkoon, niin että se on jossain öljyssä marinoitunut. Tässä vähän kyseisetä juustosta;
Halumi tai halloumi (kreik. Xαλλούμι, lausutaan
"hallumi", turk. Hellim Peyniri) on Kyprokselta lähtöisin oleva
juusto.
Perinteisesti sen valmistuksessa on käytetty lampaan- ja
vuohenmaidon seosta. Mutta markkinoilla myös juustoja, jotka sisältävät, yllätys, yllätys lisäksi
lehmänmaitoa. Nykyään taidetaan perinteisiä juustoja tehdä mukautetusti...niiinkuin fetaakin!
Halumi on valkoista ja siinä on erottuva kerrosmainen
rakenne ja suolainen maku.
Muita
juustoja korkeamman sulamispisteensä ansiosta halumia voidaan grillata (grillattuna aivan mielettömän herkkua) ja
ruskistaa ilman, että se ehtii sulaa, minkä ansiosta sitä käytetään erityisesti
ruoanvalmistuksessa.
Tässä minun mausteöljy...
Mausteöljy
1 halloumi-juusto
oliiviöljyä
mausteita
Sekoita öljy ja mausteet ja valuta se tasaisesti paloitellun halloumin juuson päälle.
Itse laitoin vain 3 rkl öljyä. Joten minun halloumit eivät "uineet". Siksi minun halloumit sitten maustuvat hiljalleen....Laitoin keskiviikko aamuna ja illalla niissä oli vasta vähän makua, mutta seuraavana aamuna olivat jo ihanasti saanneet makua. Varmaan pikkusen isommassa öljy määrässä maustuu nopeammin jos sinulla on kiirus.
Omasta "pellosta" sain pikkusen jopa ruohosipulia mukaan :) |
Minä käytin tätä Priman Mozzarella spice mix-maustetta...tämä sisältää; paprikaa, sipulia, valkosipulia, tomaattia, pippuria ja provencelaisia yrttejä + tosiaan tuo pieni määrä ruohosipulia. Nämä mausteet oliiviöljyn sekaan. |
Näin "suikaloin" halloumin. |
Ja herkullinen mausteöljy valutetaan päälle...annetaan maustua ja syödään sellaisenaan, salaattiin käytetään tai vaikka grillataan. |
Muistutan vielä että arvonta on meneillään. Sinulla on 9.5.2015 aikaa osallistua kirja arvontaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D