keskiviikko 11. syyskuuta 2019
Mustaherkkua-punaviinihyytelö
Mustaherkkua-punaviinihyytelö
1000 g mustaherukoita
3 dl punaviiniä
4 1/2 dl sokeria
( 1 ps sinistä Melatin-hyytelöimisainetta )
(Tuota melatin-hyytelöimisainetta ei tarvita, jos mustaviinimarjat ovat vielä vähän raakoja. Mustia, mutta kovia, silloin niistä löytyy vielä pektiiniä, joka marjasta itsestään löytyy, ja hyydyttää!)
Kuumenna huuhdellut, puhdistamattomat marjat ja viini kattilassa hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
Anna mehun (n. 5 dl) valua rauhassa siivilän läpi, älä sekoittele tai painele.
Mittaa mehu ja sokerimäärä sopivaksi. Kuumenna mehu ja sekoita joukkoon sokeri vähitellen. Keitä edelleen ilman kantta noin 20 minuuttia – älä sekoittele. (Mikäli lisäät melatinin lisää ke ohjeen mukaan)
Kuori tarvittaessa vaahto varovasti pois mustaherukka-viinihyytelön pinnalta ja kaada hyytelö puhtaisiin, lämpimiin lasipurkkeihin. Jäähdytä ja sulje tölkit vasta sitten. Säilytä mustaherukka-punaviinihyytelöt kylmässä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D