keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Mustaherkkua-punaviinihyytelö


IMG_4977.jpg

Mustaherkkua-punaviinihyytelö

1000 g  mustaherukoita
3 dl  punaviiniä
4 1/2 dl  sokeria
(  1 ps sinistä Melatin-hyytelöimisainetta )
(Tuota melatin-hyytelöimisainetta ei tarvita, jos mustaviinimarjat ovat vielä vähän raakoja.  Mustia, mutta  kovia, silloin niistä löytyy vielä pektiiniä, joka marjasta itsestään löytyy, ja hyydyttää!)

Kuumenna huuhdellut, puhdistamattomat marjat ja viini kattilassa hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
Anna mehun (n. 5 dl) valua rauhassa siivilän läpi, älä sekoittele tai painele.
Mittaa mehu ja sokerimäärä sopivaksi. Kuumenna mehu ja sekoita joukkoon sokeri vähitellen. Keitä edelleen ilman kantta noin 20 minuuttia – älä sekoittele. (Mikäli lisäät melatinin lisää ke ohjeen mukaan)
Kuori tarvittaessa vaahto varovasti pois mustaherukka-viinihyytelön pinnalta ja kaada hyytelö puhtaisiin, lämpimiin lasipurkkeihin. Jäähdytä ja sulje tölkit vasta sitten. Säilytä mustaherukka-punaviinihyytelöt kylmässä.

IMG_4978.jpgIMG_4979.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...