Taasen on tullut istuttua ja selattua keittokirjojani.

Samalla kun selailin, löysin vinkin pariin kokeiluuni. On kiva kokeilla uutta reseptiä aina.

Löysin vinkin tälläisestä kirjasesta, kuin Kevennä (Raisio)

IMG_5207.jpg

Mietin nimittäin miten voisin hyödyntää jäljelle jääneen sienisalaatin...
Joten siitä se lähti...sienisalaatista sienipiirakka....Tuossa kirjasessa ohje oli nimella Sienipiirakkaa kalittataikinassa.

IMG_5216.jpg
SIENIPIIRAKKA

pohja:
1 dl vettä
2 rkl juoksevaa margariiniä
½  tl suolaa
1½ dl tummaa vehnäjauhoja (itsellä oli tummia gluteenittomia jauhoja ja kun ne loppui laitoin ihan vehnäjauhoa)
1 kananmuna

Kiehauta kattilassa vesi ja margariini. Lisää kuumaan nesteeseen suola ja jauhot. Sekoita taikinaa voimakkaasti puuhaarukassa kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Anna pallon jäähtyä ja vatkaa jäähtyneeseen taikinaan kananmuna sähkövatkaimella. Taikina muistuttaa tuulihattutaikinaa ja on hieman löysää käsitellä. Levitä taikina reilusti jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

IMG_5209.jpg

Sienitäyte;

IMG_5210.jpg

Sienisalaatti, minun sienisalaatissa oli suolasieniä, sipuli, creme fraiche, mustapippuria

Lisäsin joukkoon vielä 1 kananmunan ja 1 dl juustoraastetta.
Laita sitten täyte pohjan päälle ja kypsennä piirakkaa 225 asteessa, uunin alatasossa noin 25 min

Kalittataikinainen piirakka maistuu  iltapalana raikkaan salaatin kera.

IMG_5211.jpgIMG_5212.jpgIMG_5214.jpgIMG_5215.jpg