Kävin taas kirpparilla etsimässä uusia keittokirjoja. Vaikka tuossa hyllykössä on jo lähelle 400 erilaista keittokirjaa, niin aina vaan löytyy uusiakin kirjoja mitä minulta ei löydy. Hyvä niin...pääsee aina innolla selailemaan näitä uusia löytöjä!
Tällä kertaa löysin pari uutta...Kummassakin oli juustoisia ohjeita. Toinen löytö oli tälläinen kuin; Juustoleivonnaisia leipomoille.
Tässä kirjassa oli ihania reseptejä paljon! Tulen kyllä kokeilemaan muitakin ohjeita, kun kerkeän, mutta tuossa sunnuntaina kokeilin tälläistä ohjetta kuin Suolaiset viinerit!
Hauskaa tässä olikin sitten pienentää tämä ohje minun kokeiluni kokoiseksi annokseksi. Tosiaan tämän kirjan erikoisuus on leipomolle tarkoitetut reseptit....ja kaikki raaka-aineet on grammoissa.
Tässä sinulle ohje siinä muodossa kuin se oikeasti kirjassa on....
Huomioi tosiaan tuo määrä!!!
Suolainen viineri
200 kpl
taikina;
1000g lihalientä
250 g kananmunia
100 g maitojauhetta (leipurin)
150 g hiivaa
30 g suolaa
200 g voita
1900 g vehnäjauhoja
Kaulintaan;
1200 g voita
500 g juustoraastetta
100 g vehnäjauhoja
Voiteluun;
100 g kananmunaa
Päälle;
30 g aromisuolaa
300 g juustoraastetta
Sekoita jäähtyneeseen lihaliemeen munat, maitojauhe, hiiva, suola ja voi. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikinaksi.
Sekoita juustoraaste ja vehnäjauhot voihin. Kauli 2 x 3 ja 1x 4
Kauli taikina 4 mm vahvuiseksi levyksi ja voitele munalla. Ripottele päälle aromisuolaa ja juustoraastetta. Jaa levy 10 x 10 cm neliöksi ja jaa neliöt kolmioksi. Voit puristaa myös kolmion pitkän sivun päät yhteen keskelle.
Laita viinerit pellille, nostata ja paista 210 asteessa.
Vähän taas sävelsin...mutta siis perusohjeen mukaan menin pitkälti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
onpa sinulla monta kirjaa.minulla on vain parikymmentä lasten keittokirjaa.
VastaaPoistaItse olen jo pitemmän aikaa kerännyt keittokirjoja. Siksi näitä kirjoja on tuollainen määrä =D
Poista