keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Henkaritähti

Kyllä, se joulu jo meni, mutta nyt vasta pääsin kokeilemaan tuota henkaritähteä!!! Elikä erilaisista henkareista saa tehtyä erinlaisia tähtiä.
Henkaritähden askarteluun voi käyttää joko muovisia tai metallisia henkareita. Puiset taitavat olla ihan liian paksuja / painavia.
Metalliset on kestävämpi vaihtoehto, etenkin jos haluat ripustaa henkaritähden ulos.



Ja mitäkö tarvitaan tähän askarteluun....Henkaritähti tarvikkeet;

    *16 kpl henkareita (voit käyttää metallisia tai muovisia)
    *Nippusiteitä
    *Sakset tai muut leikkurit nippusiteiden katkaisemista varten
    *Jouluvalot (joko patterilla tai sähköllä toimivat)


* Henkaritähti kootaan siis 16 henkarista, joista kahdeksan henkaria muodostaa pohjan ja kahdeksan henkaria asetellaan pohjan päälle.
Aloita henkaritähden kokoaminen asettamalla kaksi henkaria pitkät sivut vastakkain. Katso, että henkareiden koukut osoittavat samaan suuntaan. Aseta sitten samalla tavalla kaksi henkaria pitkät sivut vastakkain edellisten viereen niin, että henkarin kärjet koskettavat toisiinsa.

*Asettele toinen kerros henkareita ensimmäisen kerroksen päälle. Tällä kerroksella henkarit asetellaan edellisten henkareiden väleihin. Huolehdi taas, että henkareiden koukut osoittavat samaan suuntaan.

*Kiinnitä henkarit nippusiteillä toisiinsa. Kiinnitä nippusiteet ensin löyhästi kaikkialta ja kiristä vasta sitten. Leikkaa nippusiteistä ylimääräinen osa pois.




Vinkki!
Henkaritähti on sekä leveydeltään että pituudeltaan noin 85 cm. Jos haluat pienemmän henkaritähden, käytä lasten henkareita. Henkaritähti on melko iso, joten se voi olla helpoin koota lattialla.

Ja sitten jos ensi joulun jälkeen henkaritähtikyllästyttää on se helppo purkaa. Poista vaan jouluvalot ja leikkaa nippusiteet auki, ja voit käyttää henkarit niiden tavanomaisempaa tarkoitusta varten, kätevää vai mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...