lauantai 4. tammikuuta 2020

Pakasta Banaania

Tänään olen sitten pilkkonut banaania. Sain nimittäin ison kasan banaania ja enhän minä niitä kerennyt syömään kaikkija! Jäi kymmenkunta banaania...

Tiesithän että banaaniakin voi pakastaa. Ylikypsiä banaaneja ei siis kannata heittää pois, sillä ne sopivat moneen reseptiin.

Banaanin pakastaminen

Kuori banaanit.

Pilko banaanit paloiksi.

Jos haluat banaanien olevan irtonaisia. Asettele ne ensin uunipellille tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle ja laita ne joksikin aikaa pakkaseen pakastimeen. Kun palat ovat pakastuneet, siirrä ne pakastepusseihin.

Itse laitoin palat suoraan pakastepusseihin, sillä nämä banaanit menevät smoothie-juomia varten.

Voi käyttää juomiin, leivonnaisiin tai vaikka syödä kohmeisena.

Yhdeksän kivaa vinkkiä......sinulle.....mitä voidaan pakastaa...

 1. Esim; puna- ja valkoviini. Jos viinipullon pohjalle jää tilkka, joka ei enää houkuttele, pakasta se muovirasiassa. Viinitilkka tekee arkisesta risotosta, lihapadasta tai spagettikastikkeesta astetta gurmeemman.
*Säilyvyys: 6 kk

 2. Kananmunat. Keltuaisia ja valkuaisia ei aina tarvita leivontaan tasapareittain, mutta kummatkin voi hyvin pakastaa. Valkuaisista syntyy helposti marenkia ja keltuaisista majoneesia. Kokonaisenkin munan voi säilyttää pakastimessa, mutta ei kuorineen.
*Säilyvyys: 1 vuosi
   
 3. Voi. Tarjousvoita voi hyvällä omallatunnolla vähän hamstrata: ylimääräiset säilyvät pakastimessa. Paperinen pakkaus ei ole ilmatiivis, joten sujauta se muovipussiin. Jäätynyttä voita on helppo raastaa. Raaste lämpenee nopeasti ja sopii siksi käytettäväksi piirakoiden pohjaksi.
*Säilyvyys: 6 kk

 4. Sitten vielä; tuoreet yrtit. Leikkaa yrtin lehdet ruukusta tuoreina minigrip-pussiin ja pakasta odottamaan käyttöä. Jo parin päivän säilytys jääkaapissa laimentaa turhaan yrttien makua.
*Säilyvyys: 3 kk

 5. Maito.  Pian vanhenevan maidon voi reissuun lähtiessään pistää pakastimeen. Vaikka se aavistuksen menettäisi raikkauttaan ruokajuomana, pannarin tai puuron pohjaksi se sopii sulattamisen jälkeen oivallisesti.
*Säilyvyys: 3 kk

6. Pähkinät. Erilaiset leivontapähkinät ja -rouheet unohtuvat pitkäksi aikaa kaappiin ummehtumaan. Säilytä ne kaikki pakastimessa, sillä pieni määrä sulaa nopeasti käyttöä varten.
*Säilyvyys: 1 vuosi   

 7. Sitten tietysti leipä. Leivän pakastaminen on tuttua totta kai, mutta pakastapa tuore leipä heti ostettuasi parin viipaleen annoksina. Leivänpaahtimessa sulattamalla saat joka aamu vasta leivotun tuntuisen aamiaisen.
*Säilyvyys: 3 kk.

  8. Tulee sitten tämä yläpuolella jo oleva banaani. Älä siis anna banaanien mustua pöydällä. Siivuta ne pakastimeen
*Säilyvyys: 3 kk

9. Inkivääri. Tuore inkivääri on paljon parempaa kuin säilyke tai jauhe. Juurenpätkän ikä pitenee pakastimessa huimasti ja onneksi jäisen inkiväärin raastaminen onnistuu hyvin. Sitkeät säikeetkin silppuuntuvat toisin kuin sulaa inkivääriä raastaessa.
*Säilyvyys: 1 vuosi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mitä yhteistä on postcrossing:lla ja jälkiruualla

Sain kortin 22.4 Virosta. Koska olen ilmoittanut postcrossing omilla "sivullani", että pidän ruoka ja resptikorteista,  niin sitä ...