tiistai 14. tammikuuta 2020

Ruokakurssin antia

Eilen oli vuoden esimmäinen kurssi ilta. Tällä kertaa tehtiin ruokaa....kolmea eri annosta..yksi oli kyllä juoma muodossa.

Mutta tässä vähän kuvaa ja jotain pientä selvitystä niistä......





 Vihreät falafelit

        250 g kikherneitä
        (1 ruukkutuoretta minttua)
        65 g  babypinaattia
        1 sitruunan kuori
        2 rkl sitruunanmehua
        1 dl  korppujauhoja
        1tl leivinjauhetta
        3/4 tl suolaa

Lisäksi
 1dl seesaminsiemeniä

Mittaa kaikki falafelien ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella rouheaksi massaksi.
Muotoile massa pyöryköiksi (noin 20 kpl) öljytyin käsin ja pyörittele pallerot seesaminsiemenissä. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Paista falafelejä, 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Sekoita sillä aikaa dippi maapähkinävoista, sitruunanmehusta ja srirachasta, sitten me laitoimme vielä appelsiini salaattikastiketta.

 Sitten tehtiin laiska ---> vareniki
 
Tämä resepti laiskalle jossa maitorahkaa, jauhoja, munia ja sokeria. Siis helppo tehdä.....

Tarvitset:
maitokrahkaa  400 g
vehnäjauho 300 g
munan keltuainen 2 kpl
sokeri  100 g
suola maun mukaan

Laiskan teko aloitetaan. Sekoita maitorahka, sokerin ja munan keltuaisten  kanssa.
Lisää jauhot ja suola, jotta muodostuu pehmeä ja tahmea taikina.
Pane se jääkaappiin puoleksi tunniksi.  Taikina leivotaan pötköksi josta  se leikkaa pieniksi paloiksi.
Keitä suolaisessa, kiehuvassa vedessä. Arvioitu keittoaika on 5 minuuttia uudelleen kiehumisen jälkeen.  Ne nousevat pintaan.
Perinteisten ”laiskkojen” maku on neutraali tai makea.
Me söimme laiskat  smetanan kanssa ja toiset laittoivat myös sokeria.









Smoothie
 
sellerin varsi
vettä
avokadoa
tomaatti

Sekoita kaikki tasaiseksi.
Tämmöisiä me saimme eilen aikaan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...