sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Tammikuun väri

Haasteena siis VäriVuosi2020, minun värini tälle kuulle oli valkoinen. Miksikö valkoinen ....tammikuu on  parhaimmillaan ihastuttavan luminen ja kaunis, valkeus on laskeutunut tähän pimeyteen ja näin olemme saaneet vähän valoa ja väriä!

Valkoinen on värinä puhdas, kepeä ja viaton. Sillä on rauhoittava vaikutus ja sen pehmeys luo toivoa. Yksinkertaisen ja selkeän luonteensa vuoksi valkoinen sopii moneen tilanteeseen; niin lämpimiä ja iloisia kesäpäiviä viilentämään, kuin myös tuomaan toivoa surun hetkillä. Valkoinen viestii: kaikki päättyy hyvin.

Tällä kertaa askartelin tuosta väristä. Tein soodataikinasta pöllöjä.

 Soodataikina 
 
    1dl maissitärkkelystä
    2 dl soodaa
    1,25 dl vettä
    Kaulin
    Jokin kynä tai vastaava jolla teet silmät, nokan ja mahaan jäljet
    korupidike

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä kiinteä taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. Ota taikinasta omasta mielestäsi sopiva pala ja kauli soodataikinasta ympyrä. (taikinan pala riippuu siitä miten ison pöllön teet)Tee pyöreään kaulittiin palaan alhaalta puoleen väliin esim. kynän päällä kuviot. käännä kumpikin sivu keskelle vastakkain.Käännä ylhäältä alaspäin noin vähän alle puoleen asti. Muotoile sitä kuvan mukaisesti, tee silmät ja nokka.

Jos haluat laita korupidike varovasti. (Kun korusi on kuiva täytyy pidike vielä vahvistáa kuumaliimalla.
Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1h.

Tässä sitten valmista....


Vielä sinäkin voit tulla mukaan värivuoteen...löydät ohjeet TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tapahtui lauantai iltana

Kevään ja kesän stressi aika alkaa väistymään. Enää viisi päivää aikaa, kun vanha asunto pitää olla tyhjänä! Eilen huomasin, että me teimme ...