torstai 2. tammikuuta 2020

Pitaleipä

Vielä en ole itse arkisiin puuhiin ryhtynyt, vaan lomailen loppiaiseen asti. Tänään pitkästä aikaan tein pitaleipiä. Kokeilin uutta ohjetta ja onnistunut kokeilu oli. Ainan ihana resepti kyllä oli!

Pitaleipä
 
 (8 kpl)
 
    3 dl vettä
    25 ghiivaa
    1 tl suolaa
    2 rkl oliiviöljyä
    6–7 dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.
3. Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä.
5. Valmistele täytteet.
6. Tee lämpimän pitaleivän kylkeen aukko. Työnnä täytteeksi oman valinnan mukaan.

Meillä oli täytteenä;

Jauhelihaa
Kebab
Salaatti ( salaattia, kurkkua, tomaattia)
Sinihomejuustoa
Kurkkusalaatia
Jalopenoa
Maustekurkkua
Nachocheese Dip

Jokainen laittoi sitä mitä halusivat sitten leivän taskuun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...