tiistai 5. lokakuuta 2021

Kurpitsa-porkkanahillo

 Tuossa jo jokunen aika sitten tein itselleni hilloa. Sain ystävältäni kurpitsan. 

Ja päätinpä tehdä itselleni puuron kanssa siitä maukasta hilloa. Mielestäni tälläinen hillo käy lettujen, tai kakkujen väliikin....ja tosiaan on puuron kanssa tosi maukasta.


Kurpitsa-porkkanhillo

    1 (n. 2 kg)kurpitsa
    6 (n. 400 g)porkkanaa
    1/2-1 dl vettä
    750 g (8 dl)sokeria

     Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkanat.
    Pane kasvikset, ja vettä kattilaan vain sen verran, ettei sose pala pohjaan. Kurpitsasta irtoaa nestettä keittämisen aikana. Veden määrä riippuu kurpitsan mehevyydestä. Keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä.
    Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää soseeseen sokeri ja keitä vielä sekoitellen noin 45 minuuttia. Jos kurpitsa on hyvin mehevä ja sose näyttää löysältä, keitä sosetta kokoon ilman kantta. Jos kurpitsa on ollut kuivahko, ja sose näyttää hyvin paksulta lisää vettä keittämisen aikana. Nostele hilloa puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...