sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Mehevät mokkapalat

 Pitkästä, pitkästä aikaan tein mokkapaloja. Nuorimmainen lapseni on ollut tämän viikon syyslomalla ja mikä ihaninta hän tuli kotiin käymään. Ja kaikenlisäksi hänellä oli nimipäivät sopivasti tällä viikolla.  

Kävimme ensin kahvilassa herkuttelemassa, nimipäivän kunniaksi.



Kahvila on kylämme; La Kar de Mumman Herkkukammari, sen löydät Yhdystie 3, 19600 Hartola.

Mutta sitten kotiin leipomaan.

Ja koska minun kaikki lapseni ovat nuorena rakastanut mokkapaloja, ajattelin tehdä niitä nimppari pöytään.


Mehevät mokkapalat

 
3,5 dl  sokeria    
5 dl  vehnäjauhoja
3 tl vanilijaokeria    
1½ tl  soodaa    
200 g  voita    
2½ dl  vettä tai kahvia    
4-5 rkl tummaa kaakaojauhetta    
1 tl suolaa    
1 dl kermaviiliä (tai esim. maustamatonta jogurttia, piimää)    
2 kpl kananmunia   

 
kuorrutus
50 g voita    
2-3 rkl  tummaa kaakaojauhetta    
2 tl vaniljasokeria    
tomusokeria    
keitettyä kahvia tai espressoa    
pinnalle esim. nonparelleja, kookoshiutaleita tms.


Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaakaojauhe, suola ja vesi. Kiehauta ja jätä jäähtymään. Laita sillä aikaa uuni 200 asteeseen kuumenemaan. Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Kaada jäähtynyt voi-suola-vesi-seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää kermaviili ja kananmunat. Sekoita vielä tasaiseksi ja kaada sitten taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista kypsäksi noin 20 min. Ota pohja pois uunista ja pistele sen pinnalle haarukalla "ansoja" kuorrutteelle. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Valmista kuorrutus sulattamalla voi ja lisäämällä siihen kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Kahvin ja tomusokerin määrän voi päättää oman maun mukaan kuinka paljon kuorrutetta haluaa, itse laitan aina vähintään ison paketillisen (500g) tomusokeria ja kahvia/espressoa sen mukaan että kuorrutuksesta tulee sopivasti levittyvää mutta ei liian löysää ettei kaikki kuorrute valu pohjan reunojen yli. Levitä kuorrute nopeasti pohjan päälle ja lisää koristerouheet ennenkuin kuorrute kovettuu. Leikkaa paloiksi vasta kun kuorrute on kunnolla kovettunut. Mokkapalat mehevöityy jääkaapissa säilytettäessä ja pakasteesta otetut mokkapalat vie kielen mennessään!





Nooh....minä ja tyttäremme emme malttaneet odottaa että kuorutus olisi kovettunut...vaan pakko sitä oli heti maistella.....Ja voi.....kyllä se on hyvää....toisaalta se oli aamullakin taas todella herkullista!!!



On se hyvää!!!

2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Panimoravintola Plevna

 Viime viikon lopulla kävin ekan kerran vierailulla nuorimman tyttäreni luonna Tampereella, jonne hän muutti syksyllä, kun opiskelut alkoiva...