tiistai 12. lokakuuta 2021

Suolainen kääretorttu

 Tänään oli jälleen näpsäkäiden askartelu ilta.  Huomenna siitä enemmän mitä tehtiin,  illan tarjoamiseen mennään nyt, olin tehnyt meille suolaisen kääretortun. Uusi kokeilu...yllätys yllätys😁......

Näytti kivalta ohjeelta....ja ainahan niille on tarvetta, kaiken lisäksi tämä on taas helppo tehdä ja suht`nopeakin.


Suolainen kääretorttu

 
Pohja

 
5 kananmunaa
½ rasiaa ( à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa


Täyte

 
1 prk (180 g) crème fraîchea
1 rasia ( 200 g) paprika-chili tuorejuustoa
200 g meetvurstia suikaloituna
50 g rucolaa


Pinnalle

 
½ rasia ( à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
tuoreita rucolaa


Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Yhdistä vaahdot.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 150 asteessa noin 20 min. Jäähdytä.
Yhdistä crème fraîche, tuorejuusto ja meetwursti. Levitä täyte kääretorttulevylle ja levitä pinnalle rucolaa. Minä kyllä pilkoin rucolan massan joukkoon.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Leikkaa päätypalat pois ja aseta tarjoiluastialle. Anna tekeytyä kylmässä.
Vaahdota loppu tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Koristele pursotuksin. Viimeistele mustapippurilla, rucolalla.




täyte




Tämä on ennen jaakaappiin laitamista. Sakenee tuo täyte kun jääkaapissa on vähän aikaan.


 Oli muuten oikein hyvää. Minulla tuo kääretorttu oli vuorokauden jääkaapissa. Oli saannut hyvin makua ja tuo tuorejuusto oli mukavasti saannut "ryhtiä".


2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...