lauantai 23. lokakuuta 2021

Tomaattimurska

Tyttärelleni oli näitä tomaatteja kasvanut ihan huikea määrä. Nappasin vihreitä tomaatteja kasvihuoneesta ison kasan, kun kävimme kylässä. 

Ja nyt ne ovat punastuneet. ja koska niitä oli sen verran paljon, en missään nimessä kerkeä syömään pelkästään, koska aika nopeasti menevät sitten huonoksi. Oli siis keksittävä mitä tehdä...

Joten.....Päädyin tomaattimurska joka on helppo tehdä itse.  Mehukas tomaattimurska toimii ainakin  pastan tai pizzan kastikkeena ja saahan sen vielä jalosttua vaikka tomaattikeitoksi kerman kanssa. Sillä tuo valmis tomaattimurska säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa, pakastettuna kauemmin.



Tomaattimurska 

 
n. 1 litra

 
ohje:
Noin 2 kg kypsiä tomaatteja
    2 isoa sipulia
    1 rkl oliiviöljyä
    1 rkl sokeria
    1½ tl suolaa
    1 rkl valkoviinietikkaa
2-4 chiliä
mustapippuria


Poista tomaateista kannat ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit.
Lorauta kattilaan oliiviöljyä, ja paista sipuleita ja tomaatteja pari minuuttia. Lisää sokeri, suola, chili, mustapippuri ja etikka ja keitä murskaa keskilämmöllä, ilman kantta noin puoli tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta murska sauvasekoittimella. Joukkoon saa jäädä sattumia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja pakkaa murska puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä. Tai sitten pakastat pakasterasioissa.






Helppoa ja nopsaa tehdä.....ja maistuu ihan varmasti hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...