Perjantaina tuli yksi pojistani kyläilemään vaimonsa kanssa.
Olipa taas kivaa saada lapsensa kyläilemään.....
Lauantaina minä sitten heräsin kukonlaulun aikaan (yllätys, yllätys =D ) ja päätin tehdä "vieraille" ja kotiväelle tuoreita sämpylöitä.
Jääkaapista löytyi porkkanaraastetta....joten sitä otin mukaan sämpylöihin.
Porkkanasämpylät
5 dl vettä
3 dl porkkanaa raastettuna
10-12 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
3 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
Käytä reilusti kädenlämpöistä vettä varsinkin jos käytät kuivahiivaa.
Lisää veteen porkkanaraaste, siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita ja anna vähän aikaan kaurahiutaleiden liota lämpimässä vedessä.
Lisää seuraavaksi n.5dl jauhoja + kuivahiiva. . Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää myös öljy loppuvaiheessa.
Taikina saa jäädä hieman löysäksi niin sämpylät säilyttää kuohkeutensa. Kohota liinan alla 45-60min.
Lämmitä uuni 225°c
Levitä pöydälle reilusti jauhoja ja jaa taikina 10-16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Laita sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä parikymmentä minuuttia.
Paista uunissa 15-25min kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
![]() |
Lauantain ruoka oli kaikkia vähän mitä oli perjantaista jäänyt ja vähän uuttakin....Paistoin pihvit (possua), lohkoperunoita, tonnikala-makaroonisalaatti, vihreää salaattia, savulohta ja porkkana sämpylää. Hyvinhän tuosta massu täyttyi! |
Herkullisen näköisiä sämpylöitä. Pitäisikin leipoa noita.
VastaaPoistaOlivat kyllä hyviä. Äkkiä hävisit.....
Poista