Tänä aamuna meidän herääjät saivat tälläisen ihanan makuisen piirakan yhtenä "ehdokkaana" aamupalaksi. Tässä kokeilussa oli se mielessä, että se pääsiäinen tulee ja tämä jotenkin sopii siihen...Kyllä olikin hyvän makuista....suosittelen!
Aamiaispiirakka
-lehtitaikinaa (minulla oli levyjä, mutta jos teet isommalle väelle osta ihmeessä iso (600g) lehtitaikinalevy)minulla siis kolme pikku levyä
täyte;
1 prk ranskankermaa (ei ihan kokonaa tarvinnut laittaa noihin kolmeen)
1 pkt (n.140g) pekonia (jos teet ison voi pekonia laittaa enemmäin)
6-8 kananmunaa
(ripaus ruohittua mustapippuria)
Sulata taikina. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda ne kuumalla pannulla rapeaksi. Kauli levyjä vähän isommaksi. Nosta ne paperoituun astiaan johon teet piirakkaa. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
Levitä taikinapohjalle raskankermaa tasaisesti.
Levittele paahdetut pekonisilput piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin , että keltuaiset jäävät ehjäksi. (Jos haluat, niin voit mausta ripauksella mustapippurilla.)
Paista piirakkaa 200-asteessa, alatasolla, n. 25 min.
Koristeeksi voit laittaa esim. erilaisia salaatti suikaleita, paprikaa, tomaattia yms.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vain kolme kuvaa - haaste
Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D