Lihapiirakat
3 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 tl siirappia
noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl sulaa rasvaa
täyte:
400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus maustepippuria
1 dl vettä
4 dl keitettyä puuroriisiä (1½ dl
raakaa)
2-3 kovaksi keitettyä kananmunaa
Murenna hiiva
kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina. Alusta,
kunnes taikina irtoaa käsistä. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla
noin 20 minuuttia.
Valmista täyte.
Silppua sipuli ja kuullota se vähässä rasvassa. Lisää joukkoon jauheliha ja
paista se muruiseksi seokseksi koko ajan sekoitelleen. Lisää mausteet ja vesi.
Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon suolatussa vedessä kypsäksi keitetty ja
valutettu riisi. Lisää lopuksi silputut kananmunat.
Vaivaa taikinaa
leivinpöydällä ja kauli se levyksi. Ota levystä pienellä lautasella painaen
pyöreitä piirakankuoria. Sivele reunat vedellä. Lusikoi kuorille jauhelihaseosta
ja käännä piiraat puolikuun muotoon. Ummista reunat lautasen reunalla painaen.
Anna piiraiden kohota kymmenisen minuuttia.
Kuumenna öljy ja
uppopaista piiraat molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta piiraat
reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Tässä lihiksen sisään riisi/jauheliha/kananmuna seos. |
pikkulautasen avulla saat tasakokoiset lihapiirakat |
Vedellä kostutetaan reunat |
Paina lautasella reunat kiinni. |
Vähäksi aikaa kohoamaan ja sitten öljyyn paistumaan (alakuva) |
Ja valmiit piirakat vähäksi aikaa valumaan talouspaperin päälle.Ja sitten syömään :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D