lauantai 21. maaliskuuta 2015

Koivunlehdet

Tuossa viime viikonlopulla kävin tuolta metsän laidasta keräämsätä koivun oksia. Laittelin ne veteen.......

Koivun lehdet ovat hyvin C-vitamiinipitoisia. Valkuaisainepitoisuus on korkeimmillaan silmujen puhjetessa. Koivunlehdet sopivat esim. salaatteihin ja yrttijuomiin; hiirenkorvia ja pieniä lehtiä voi ripotella voileivän päälle, raasteisiin ja persiljan tapaan ruokien pinnalle. Kotikäyttöön lehtiä voi myös pakastaa sellaisenaan silputtuna. Kuivattuna lehtiä voi käyttää lehtivihreäjauheissa ja maustesuolasekoituksissa. Kuivattavat lehdet on parasta kerätä alkukesällä, jolloin niissä ei vielä ole kovin paljon vioituksia.Näin kevät talvella tosiaan saa mukavasti pientä lehteä, kun hakee maljakkoon oksia.

Eilen söin suoraan "pensaasta" lehtiä......Kauniin heleän vihreät, nuoret koivun lehdet ovat nyt parhaimmillaan kerättäväksi ja nautittavaksi.Tässä pari ohjetta, jos kiinostut kokeilemaan;  

Koivunlehti salaatti

nuoria koivunlehtiä
varhaiskaalia
porkkanaa
Käytä kaikkia aineksia suunnilleen yhtä paljon. Hakkaa koivunlehdet hienoksi, leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkana. Sekoita ainekset.
Käytä kastikkeena omenatäysmehua tai laimennettua sitruunamehua.


Koivunlehdistä juomaa

1 l vettä
2 1/2 dl pieniä koivunlehtiä
hunajaa
sitruunamehua
Keitä lehtiä vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi lehdet ja sekoita joukkoon hiukan hunajaa ja sitruunamehua.
Tarjoa kylmänä.
*Juoma antaa kauniin värin juomasekoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...