Tuossa viime viikonlopulla kävin tuolta metsän laidasta keräämsätä koivun oksia. Laittelin ne veteen.......
Koivun lehdet ovat hyvin C-vitamiinipitoisia. Valkuaisainepitoisuus on korkeimmillaan silmujen puhjetessa. Koivunlehdet sopivat esim. salaatteihin ja yrttijuomiin; hiirenkorvia ja pieniä lehtiä voi ripotella voileivän päälle, raasteisiin ja persiljan tapaan ruokien pinnalle. Kotikäyttöön lehtiä voi myös pakastaa sellaisenaan silputtuna. Kuivattuna lehtiä voi käyttää lehtivihreäjauheissa ja maustesuolasekoituksissa. Kuivattavat lehdet on parasta kerätä alkukesällä, jolloin niissä ei vielä ole kovin paljon vioituksia.Näin kevät talvella tosiaan saa mukavasti pientä lehteä, kun hakee maljakkoon oksia.
Eilen söin suoraan "pensaasta" lehtiä......Kauniin heleän vihreät, nuoret koivun lehdet ovat nyt parhaimmillaan
kerättäväksi ja nautittavaksi.Tässä pari ohjetta, jos kiinostut kokeilemaan;
Koivunlehti salaatti
nuoria koivunlehtiä
varhaiskaalia
porkkanaa
Käytä
kaikkia aineksia suunnilleen yhtä paljon. Hakkaa koivunlehdet hienoksi,
leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkana. Sekoita
ainekset.
Käytä kastikkeena omenatäysmehua tai laimennettua
sitruunamehua.
Koivunlehdistä juomaa
1 l vettä
2 1/2 dl pieniä koivunlehtiä
hunajaa
sitruunamehua
Keitä lehtiä vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi lehdet ja sekoita joukkoon hiukan hunajaa ja sitruunamehua.
Tarjoa kylmänä.
*Juoma antaa kauniin värin juomasekoituksiin.
lauantai 21. maaliskuuta 2015
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuukauden, eikun kahden kuukauden keittokirja
Kävin tuolla naapuri kunnassa ja sieltä kirpparilta löysin aivan ihania keittokirjoja. Siellä oli ihan mielettömästi erilaisia keittokirjoja...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Joulukuun kilpailu käynnissä vielä 15 pvää, voit osallistua TÄÄLLÄ! Tänään on toinen adventtisunnuntai....kyllä tämä joulukuu kuluu nopsa...
-
Eilisien tonnikalapyöryköitten kanssa tein ensimmäisen gluteenittoman kastikkeen....Nam, että tulikin hyvä kastike.... Tällä ohjeella sa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D