Pumpulikakku
4 kananmunaa
3,5 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250g voita tai margariinia
Laita uuni lämpenemään 175
asteeseen.
Voitele ja korppujauhota iso kakkuvuoka huolellisesti.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon
Kiehauta kattilassa voi tai margariini ja lisää kiehuvan kuumana taikinan joukkoon.
Paista uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. Malta olla availematta uunin luukkua ennenkuin melkein koko paistoaika on kulunut, muuten kakku voi lässähtää. |
Kumoa kakku vasta kunnolla jäähtyneenä. Jos paistoit kakun silikonivuoassa, kumoa se n. 15 min. kuluttua. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.
Tämä oli jotain aivan häkellyttävän hyvää. Onneksi ohje on täällä. Tulen tarvitsemaan sitä! :)
VastaaPoistaOhjetta testattu ja hyväksi havaittu, nam :p
VastaaPoista