Jokunen aika sitten tarjolla oli pinaatti-perunamuusia, ja koska sitä jäi pitihä sitä jatkojalostaa hiukan!
Perunamuussiin voi lisätä vaikka mitä, esim: pekoni, vihreää (tilli, ruohosipuli, pinaatti, persilijaa, yrttejä muutenkin), palsternakka, kesäkurpitsa, bataatilla, palsternakalla, juurisellerillä ja tietty porkkanalla. Ja jos sitä jää on sitä helppo jatkojalostaa, esim. leivän taikinan pohjasi, sämpylöihin, rieskoihin, laatikoihin, piirakan pohjaan, lettuihin, keittoihin.......
Pinaatti-perunamuusi
2—3 annosta
500 g jauhoisia perunoita
noin 3 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 dl lämmitettyä maitoa
25 g voita
(keitinlientä)
1-2 kuutiota pakastepinaattia
Kuori perunat ja puolita ne. Keitä puolitetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.
Survo perunat. Lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.
Kuumenna pakastepinaatti pannulla tai mikrossa. Valuta pinaatista ylimääräinen neste pois ennen perunasoseen lisäämistä.
Lisää pinaatti perunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi.
noin 3 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 dl lämmitettyä maitoa
25 g voita
(keitinlientä)
1-2 kuutiota pakastepinaattia
Kuori perunat ja puolita ne. Keitä puolitetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.
Survo perunat. Lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.
Kuumenna pakastepinaatti pannulla tai mikrossa. Valuta pinaatista ylimääräinen neste pois ennen perunasoseen lisäämistä.
Lisää pinaatti perunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi.
Ja sitten se jatko jalostus.........
Pinaatti-perunarieskat
10 kpl
3 dl perunasosetta
1 tl suolaa
1 muna
n.3 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nosta taikinasta 10 nokaretta uunipellille leivinpaperille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.
Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 15 min.
1 tl suolaa
1 muna
n.3 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nosta taikinasta 10 nokaretta uunipellille leivinpaperille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.
Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D