perjantai 10. heinäkuuta 2020

Pinaatti-perunamuussi ja jatkoa.......

Jokunen aika sitten tarjolla oli pinaatti-perunamuusia, ja koska sitä jäi pitihä sitä jatkojalostaa hiukan!

Perunamuussiin voi lisätä vaikka mitä, esim: pekoni, vihreää (tilli, ruohosipuli, pinaatti, persilijaa, yrttejä muutenkin),  palsternakka, kesäkurpitsa, bataatilla, palsternakalla, juurisellerillä ja tietty porkkanalla. Ja jos sitä jää on sitä helppo jatkojalostaa, esim. leivän taikinan pohjasi, sämpylöihin, rieskoihin, laatikoihin, piirakan pohjaan, lettuihin, keittoihin.......

Pinaatti-perunamuusi

2—3 annosta

    500 g jauhoisia perunoita
    noin 3 dl vettä
    1/4 tl suolaa
    1 dl lämmitettyä maitoa
    25 g voita
    (keitinlientä)
    1-2 kuutiota pakastepinaattia

Kuori perunat ja puolita ne. Keitä puolitetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.
Survo perunat. Lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.
Kuumenna pakastepinaatti pannulla tai mikrossa. Valuta pinaatista ylimääräinen neste pois ennen perunasoseen lisäämistä.
Lisää pinaatti perunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi.

Ja sitten se jatko jalostus.........

Pinaatti-perunarieskat

10 kpl

3 dl perunasosetta
1 tl suolaa
1 muna
n.3 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nosta taikinasta 10 nokaretta uunipellille leivinpaperille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.
Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 15 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...