Tuore ananas on kaunis "koriste" pöydän hedelmälautasella, mutta kyllä siitä saa herkkujakin =D.
Tästä se lähti......edessä on kokonainen ananas....Leikkasin tuon vihreän osan ensin pois, mutta en minä sitä pois heittänyt vaan yritän kasvattaa kotiin hienon ananaskasvin =D
Katsotaan mitä tuosta tulee....vai kuoleeko se.... |
Siinnä meni yksi osa ananasta....Toisen osan tein kakkujen koristeluun kukkia...
Tässä tämä kukka ei nyt niin kauniina ole mutta laitan sitten lisää kuvaa kun ne tulee kakkuun..... |
-Kukkiin tarvitaan siis tuore ananas.
-Ananas kuoritaan.
-Tummat kohdat leikataan pois ja muutenkin ananakseen kuuluu tehdä koloja, jotta kukista tulee elävämpiä.
-Anaksesta leikataan aivan ohuita viipaleita, jotka voi kuivata nukkaamattomaan pyyhkeeseen tai paperiin. Puumaista keskustaa ei siis poisteta kuten yleensä tuoreen ananaksen kanssa tehdään.
-Viipaleet laitetaan uunipellille, leivinpaperin päälle.
-Ananaksesta voi ottaa myös muoteilla paloja, mutta usein palan siistimisessä tarvitaan saksia.
-Ananaksia kuivataan uunissa, miedolla lämmöllä n.100 asteessa ensin puolisen tuntia jasitten palat käännetään ja taas kuivatetaan puolisen tuntia. Minulla aikaa meni kauemmin ja kääntelin paloja parisen kertaa, sillä käytin kiertoilmauunia ja lämpötilana 50 astetta. Ananaksia täytyy vahtia, koska reunat kuivuvat keskustaa nopeammin ja helposti ruskettuvat. Ananaksien kuuluu olla uunista pois otettaessa kuivahtaneita, mutta kumminkin vielä taivutettavissa olevia. Käytin minimuffinssipeltiä kukkien muotoiluun. Peitin pellin foliolla ja asettelin ananasviipaleet kuppeihin. Kuivatin vielä hetken uunissa ja sitten siirsin kukat uunin päälle yön ajaksi kuivumaan.
-Kuivunut kukka. Kuivumisen aikana puumaisesta keskiosasta tulee kaunis kukan keskusta.
-Ananas kuoritaan.
-Tummat kohdat leikataan pois ja muutenkin ananakseen kuuluu tehdä koloja, jotta kukista tulee elävämpiä.
-Anaksesta leikataan aivan ohuita viipaleita, jotka voi kuivata nukkaamattomaan pyyhkeeseen tai paperiin. Puumaista keskustaa ei siis poisteta kuten yleensä tuoreen ananaksen kanssa tehdään.
-Viipaleet laitetaan uunipellille, leivinpaperin päälle.
-Ananaksesta voi ottaa myös muoteilla paloja, mutta usein palan siistimisessä tarvitaan saksia.
-Ananaksia kuivataan uunissa, miedolla lämmöllä n.100 asteessa ensin puolisen tuntia jasitten palat käännetään ja taas kuivatetaan puolisen tuntia. Minulla aikaa meni kauemmin ja kääntelin paloja parisen kertaa, sillä käytin kiertoilmauunia ja lämpötilana 50 astetta. Ananaksia täytyy vahtia, koska reunat kuivuvat keskustaa nopeammin ja helposti ruskettuvat. Ananaksien kuuluu olla uunista pois otettaessa kuivahtaneita, mutta kumminkin vielä taivutettavissa olevia. Käytin minimuffinssipeltiä kukkien muotoiluun. Peitin pellin foliolla ja asettelin ananasviipaleet kuppeihin. Kuivatin vielä hetken uunissa ja sitten siirsin kukat uunin päälle yön ajaksi kuivumaan.
-Kuivunut kukka. Kuivumisen aikana puumaisesta keskiosasta tulee kaunis kukan keskusta.
En minä koko ananasta kukaksi tehnyt vaan loppu osa meni minun uuteen mehulinkoon, hunajameloonin kanssa....oli muuten hyvän makuinen yhdistelmä....
Tällä uudella koneella on vielä paljon annettavaa.....täytyy vaan kokeilla eri yhdistelmiä. Minulle kun tuo päärynä ja omena ei sovi. Ja kaupan valmiissa purkeissa on aika paljon näitä hedelmiä käytetty pohjana.
Porkkanasta tulee aivan ihanaa mehua, ja siitä mikä siitä jää, saa mukavan pohjan sämpylöille.
Tämmöisiä tuosta ananaksesta syntyi, tällä kertaa....ensi kerralla muuta.....se ensi kerralla sitten.....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D