keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Oreo-kakku tuoreilla mansikoilla

Minä taas löysin helpon ja ihan mielettömän hyvän kakkuohjeen. Tätä ei tarvitse paistella, sopii siis hyvin kesämökin tarjottavaksi, tosin tämän pitää olla yön yli jääkaapissa, että jääkaappi mökiltä täytyy löytyä.

Minun kakusta ei nyt ihan komia tullut, mutta maku oli sitäkin herkullisempi!


Vieraat kehuivat makua kovasti! Itsekin pidin todella paljon tästä....Tarjoilu päivänä se tuli syötyä ei sitä jäännyt seuraavaan päivään yhtään, niin hyvin teki kauppansa....

Oreo-kakku tuoreilla mansikoilla

(Kakku täytyy tehdä jääkaappiin edellisenä päivänä.Valmistusaika: 12 t )

3 pkt (à 154 g) Oreo-keksejä
5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
mansikoita

Erota Oreo-keksien keksiosat toisistaan työntämällä veitsenkärki varovasti täytteen ja keksin väliin. Kaavi täyte keksin päältä kulhoon. Keksien hajoaminen ei haittaa, sillä saat yhdistettyä ne kakkua kootessa. Säilytä osat kuitenkin yhdessä. Osa kekseistä rikotaan joka tapauksessa.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keksien täytteet ja tuorejuusto vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon hieman kermavaahtoa, jotta seos notkistuu. Sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Laita täyte pursotuspussiin.
Aseta keksejä vieri viereen kukan muotoiseksi kehäksi tarjoilulautaselle ja peitä keskusta ehjillä ja osin rikkinäisillä kekseillä, jotta saat yhtenäisen keksikerroksen. Keksien väleihin saa jäädä pieniä rakoja. Yhteen kerrokseen kuluu noin 16 keksinpuolikasta. Pursota päälle täytettä ja jatka näin, kunnes kakussa on 5 keksikerrosta. Pursota päälle vielä yksi täytekerros. Laita kakku jääkaappiin noin vuorokaudeksi, jotta keksikerrokset pehmenevät. Kuorruta siivutetuilla mansikoilla ennen tarjoilua.

Tämä oli herkkua.....teen pian uuden...jollain verukkeella =D =D =D ;)

2 kommenttia:

  1. Wau, tää näyttää hyvältä ja mulle sopivan helpolta 😉 Pitää joskus kokeilla 👍

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Suolakeksit

Minunhan ei pitäisi syödä suolaista. Itselläni kun on menieri, mutta kun itse tekee voi säädellä ruuan / herkkujen suolasuuden. Näistä suola...