Minulla on tämä tomaatti-charlotta kakun ohje ollut 2014 täällä blogissa. Ja aina se vaan on yhtä hyvää ja aina siitä saa myös yhtä kauniin.....
Löydät ohjeen TÄÄLTÄ.
Tällä kertaa laitoin ensin pohjalle salaattia ja sitten kippasin charlottan siihen päälle. Sydän muotilla laitoin kurkusta ja vesimeloonista vielä koristelua.
Ohjeessahan on luumutomaatteja. No, unohdin laittaa kauppalistaa että normaali kokoisia tomaatteja. Mieheni kantoi kaupasta miniluumutomaatteja. Onneksi kaapista löytyi pihvitomaatti. Olisi mennyt liian näpertelyksi noiden mini tomaattien laitto!!
Jos et jaksa mennä vanhalle sivulle...tässä vielä ohje....
Tomaatti-charlotta
4 luumutomaattia
Täyte:
300 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g meetvurstisiivuja
1 ½ punaista paprikaa
2 pientä maustekurkkua
200 g ranskankermaa
200 g meetvurstisiivuja
1 ½ punaista paprikaa
2 pientä maustekurkkua
Leipäkerrokset:
n. 260 g täysjyväpaahtoleipää
¾ dl maitoa
Koristelu:
oman valinnan mukaan
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla.
Leikkaa luumutomaatit poikittaissuunnassa ohuiksi, pyöreiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta tomaattisiivuilla.
Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma sekoittamalla tuorejuuston joukkoon vähitellen ranskankermaa. Leikkaa meetvursti, paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot tuorejuustoseokseen.
Levitä kulhon pohjalle täytettä. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja asettele kulhoon täytteen päälle. Jatka kerrosten vuorottelua niin, että kakkuun tulee 5 kerrosta täytettä ja 4 kerrosta leipää. Muista kostuttaa jokainen leipäkerros.
Nosta kakku jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele.
¾ dl maitoa
Koristelu:
oman valinnan mukaan
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla.
Leikkaa luumutomaatit poikittaissuunnassa ohuiksi, pyöreiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta tomaattisiivuilla.
Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma sekoittamalla tuorejuuston joukkoon vähitellen ranskankermaa. Leikkaa meetvursti, paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot tuorejuustoseokseen.
Levitä kulhon pohjalle täytettä. Leikkaa paahtoleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja asettele kulhoon täytteen päälle. Jatka kerrosten vuorottelua niin, että kakkuun tulee 5 kerrosta täytettä ja 4 kerrosta leipää. Muista kostuttaa jokainen leipäkerros.
Nosta kakku jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele.
Tätä myös aion kokeilla 👍😋 Itse laittaisin ehkä yhden leipäkerroksen esim. ruisrealia 🤔 Täytyy siis kokeilla 😅
VastaaPoistaLeivänhän voi aina itse päättää näissä voileipäkakuissa. Herkkuja niistä tulee silti, olipa leipä mikä tahansa. =D Tuo voileipäkakku on mun suosikki syöminen aina kun tarjolla =D =D =D
Poista