sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Pöllömokkapalat

Jos teillä  lasten synttäreille / muutenkin tehdään mokkapaloja useasti, tässä olisi pieni vinkki koristeluun. Tosi hauskat ja ne on myös helppo valmistaa. Tässä ohjeessa on superhelppo taikina ja simppeli pöllökoristelu.

Mokkapalojen kahvi on vaihdettu tässä ohjeessa tuorejuustoon. Kuorute on todella herkullista ja sen lisäksi, tuorejuustolla on sellainen vaikutus, että pöllön silmät, nokka ja kulmat pysyvät aloillaan.



Pöllömokkapalat

(25 palaa)

    200 g voita tai margariinia
    3 ½ dl maitoa
    3 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    5 dl vehnäjauhoja
    4 rkl kaakaojauhetta
    3 tl leivinjauhetta
    3 munaa

Kuorrute
    200 g maustamatonta tuorejuustoa
    75 g pehmeää voita
    6 ½ dl tomusokeria
    1 dl kaakaojauhetta

Koristelu
    2 pkt (à 350 g) Domino-keksejä
    25 "vene"karkkia
    50 maitosuklaa nappi-karkkia


    Sulata rasva ja lisää maito joukkoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla tai pallovispilällä.
    Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista mokkapalalevyä 200 asteessa uunin keskitasolla 15–18 minuuttia.
    Sekoita kaikki kuorrutteen raaka-aineet keskenään. Anna pohjan jäähtyä rauhassa ja levitä kuorrute vasta hyvin jäähtyneelle pohjalle.
    Leikkaa levyn reunat siisteiksi. Leikkaa levy noin 7x7 cm:n kokoisiksi mokkapaloiksi.
    Irrota Domino-keksin toinen puoli. Paina keksin täytteeseen suklaa- tai salmiakkimakeinen (esimerkiksi suklaarusina) silmäksi. Nosta kaksi keksisilmää mokkapalan päälle pöllön silmiksi. Paina oranssi karkki nokaksi ja murra jäljelle jääneistä keksin kansista pöllölle kulmat. Koristele kaikki mokkapalat samoin ja asettele tarjolle!











   

1 kommentti:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...