lauantai 20. helmikuuta 2021

Hunajapomelo

Olen kyllä aikaisemmin nähnyt pomelon, ja nähnyt mitä kuorien alla on, mutta en ole itse syönnyt aikaisemmin tätä herkkua.


Piti siis maistaa kun sellainen kaupassa tuli vastaan.

Tässä vähän tietoa hunajapomelosta.

Paksukuorinen pomelo on monelle suomalaiselle hieman tuntemattomampi sitrushedelmä appelsiinien ja greippien joukossa, mutta terveyttä edistäviltä ominaisuuksiltaan sitäkin hyödyllisempi.


Paksukuorinen pomelo sisältää paljon C-vitamiinia ja muita terveydelle hyödyllisiä ainesosia. Etenkin flunssaa torjuvien vaikutustensa vuoksi pomelo on oiva lisä terveelliseen ruokavalioon talvisaikaan.


Pomelo on peräisin Kiinasta, Thaimaasta ja Malesiasta, missä se kasvaa noin 15m korkuisissa puissa. Meidän pomelomme tulevat Kiinasta, Vietnamista, Israelista, Etelä-Afrikasta ja Thaimaasta.
Pomelo voi painaa yli kilon. Suurin osa painosta tulee hedelmän paksusta kuoresta. 


Hedelmäliha on makeaa ja suhteellisen kuivaa verrattuna muihin sitrushedelmiin.
Pomelo on kypsä, kun sen kuori on keltainen. Sen voi syödä sellaisenaan. Hedelmäliha on sileää ja mehukasta, ja se maistuu kirpeältä ja hieman happamalta, mutta on kuitenkin makeampi kuin greippi.
Pomelo syödään raakana. Pomeloista ei irtoa juurikaan mehua, joten ne sopivat mainiosti salaatteihin.
Voit syödä sen sellaisenaan, mutta se tuo hyvää raikasta makua myös salaatteihin, jälkiruokiin, smoothieihin ja mehuihin. 

Kuoret tosiaan oli ihan älyttömän paksut ja niitä oli vaikea saada pois...

 Tämän hedelmän liha oli hyvää. oikein maukasta....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tontun matkassa 2022, 5. pvä

 Joulukuussa Suomen kaupoissa / kaupungeissa / kylissä.... on erilaisia joulun avajaisia.  Meilläkin täällä kunnassa kaupat valmistautuvat j...