sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Juustoinen jauhelihapiirakka

Minulla oli eilen taas putouskatsomo. Seuraa ei eilen ollut, kun tyttäreni oli omilla menoillaan, ja pojat eivät ole kiinostuneet tästä ohjelmasta. Joten itselleni tein hirmuisen määrän ruokaa....😂😂😂 Eipä nälkä yllätä!

Perjantaina töissä puhuttiin ruuasta ja eräs työkaveri puhui herkullisesta lihapiirakasta, jota tekee usein ja vieraat myös pyytävät häntä välillä tekemäänkin tätä piirakkaa kun tulevat kylään. Kyselin vähän mitä siihen tulee, ja kun mietin putousevästäni niin "kuukletin" ja katselin kuvia, niiden vinkkien perusteilla mitä sain lihapiirakasta, jota työkaverini "mainosti"!

Ja kun löysin sellaisen niin laitoin työkaverille kyselyn että onko tämän tapainen piirakka.....ja heti nappasi....oikean lainen resepti....

Ja niin sitä piti heti kokeilla.....onko niin hyvää kuin mainostettiin!?😁


Tässä tulee tuon herkullisen piirakan ohje, sillä se oli myös minun mielestä tosi herkullinen piirakka.

Juustoinen jauhelihapiirakka

Pohja:
75 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ prk kermaviiliä

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Nypi huoneenlämpöinen, pehmennyt margariini jauhojen kanssa sekaisin, voit käyttää myös juoksevaa margariinia. Lopuksi lisää kermaviili ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi odottamaan.
 

Täyte:


250-350 g jauhelihaa
2 sipulia
1 porkkana
½ tl mustapippuria
vajaa 1 tl jauhelihamaustetta
1 ½ tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
2-3 rkl tomaattisosetta/pyrettä
1 valkosipulin kynsi
 

Kuorrutus:

200 g sulatejuustoa 

2 dl maitoa 

2 munaa
 

Hienonna sipulit ja raasta (tai kuutioi pieneksi) porkkana. Ruskista jauheliha kevyesti, lisää joukkoon sipulit ja porkkanaraaste. Hauduta hetki ja mausta. Levitä seos pohjalle. Kuumenna maito ja sulata siihen juusto. Anna jäähtyä hetki, lisää munat. Kaada seos täytteen päälle. Kypsennä 200 asteessa 20-30 min.  









Hyvää ystävänpäivää teille kaikille! Pitäkäähän ystävistänne hyvää huolta!

2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...