keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Mansikka jälkkäri

 Viime lauantai jälkkäriksi tein pienellä tuunaksella mansikoista jälkkäriä. Mansikat olivat tarjouksessa 0,99 per rasia.....noooh..rasioissa mansikat oli isoja joten siihen rasiaan ei mahtunut kuin noin 10 kpl.... mutta kumminkin piti ostaa!


Tähän jälkkäriin siis tarvitaan;

*mansikoita

*suklaata

*kermavaahtoa


Suklaa sulatetaan, mansikan kärki kastetallaan suklaassa ja annetaan kovettua. Tein vielä kermavaahtoa dipattavaksi. Ja herkkuja olivat!
 

Tässä vielä tietoa suklaan sulattamisesta.

Suklaan sulattaminen mikrossa

 
Laita suklaapalat syvään kulhoon. Lämmitä noin 30 sekunnin ajan ja sekoita. Toista, kunnes suklaa on sulanut ja tasaisen sileää. Älä sulata suklaata mikron täydellä teholla, vaan valitse keskiteho. Epätasaisen lopputuloksen välttämikseksi älä sulata suklaata mikrossa liian suuria määriä kerrallaan.


Suklaan sulattaminen vesihauteessa

 
Lisää kattilan pohjalle vettä, pari senttimetriä pohjasta riittää. Kuumenna vesi höyryäväksi, älä kiehuvaksi. Paloittele suklaa ja lisää palat lämpöä kestävään kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle. Varmista, että vesihöyryä ei pääse suklaamassan sekaan. Sekoita suklaata, kunnes se on sulanut tasaiseksi.


Suklaan sulattaminen kattilassa

 
Suklaata voi myös kokeilla sulattaa suoraan kattilassa matalalla lämmöllä, mutta tätä vaihtoehtoa ei suositella, sillä lämpöä on vaikea hallita.


Valkosuklaan sulattaminen

Valkosuklaa on erityisen herkkä korkeille lämpötiloille.
Valkosuklaata voidaan sulattaa samaan tapaan kuin tummaa- ja maitosuklaata, mutta kannattaa tiedostaa, että valkosuklaa on vieläkin herkempi lämmölle. Valkosuklaa kannattaa siis sulattaa hyvin alhaisissa lämpötiloissa.


Mikä meni vikaan?

 
Jos suklaa on muuttunut sulamisen jälkeen rakeiseksi tai harmaaksi, se on todennäköisesti altistunut liian korkealle lämmölle liian pitkäksi aikaa. Vesihauteesta on myös saattanut päästä suklaan sekaan höyryä, sillä pienikin määrä vettä muuttaa suklaan helposti kokkareiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Sienisuola

 Se on joulukuu!!! Ihan mielettömän nopsaan meni tuo marraskuu.  Niin kuin muinakin vuosina on tänäkin vuonna Näpertelijöissä joulukalenteri...