lauantai 27. tammikuuta 2024

Airfryer munakas

 Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. 

No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantain välisenä yönä meniere kohtaus iski. Ja edellisestä kohtauksesta on aikaa muutama vuosi. Taas sitä huomasi todellisuuden minkä takia tässä popsitaan lääkettä. 

Onneksi tuo kohtaus meni nopeasti ohi, mutta tämä pään outo olo ja korvan "kiljuminen" on vielä. Jos yhtään kurkottaa alaspäin niin päässä heittää...joten kohtaus oli sen verran kunnollinen että toipumiseen menee aikaa...Välillähän niihin on mennyt viikko.

Nyt on sitten tosi tarkkaa miten sitä suolaa laittaa suuhunsa....ettei vaan yhtään liikaa....

Eilen tein airfryerillä itselleni munakkaan. Tein minä tänäkin aamuna.....mutta laitoin vain kananmunia...jätin salaattijuustot yms pois....aamuinen munakas oli lähinnä leivänpäälle. 

Tuota salaattijuustoa en laittanut kuin muutaman palan ja enkä laittanut suolaa, omaan versioon. Pitää tosiaan aika tarkasti taas laskea tuon suolan käyttöä.

Tässä ohjetta;

Airfryer munakas

3 kananmunaa

3 rkl maitoa

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

1/2 rkl rypsiöljyä

1/4 prk salaattijuustoa

1 rkl basilikaa hienonnettuna

Lisäksi

1/2 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja

1/4 dl basilikaa hienonnettuna

oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

salaattia

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon maito ja mausteet.

Leikkaa leivinpaperista airfryerin korin muotoinen, hiukan korin pohjaa suurempi pala. Vuoraa airfryerin kori leivinpaperilla niin, että pohja peittyy ja leivinpaperia tulee noin 2 cm korin reunoille. Jos leivinpaperi on liian suuri, ei ilma pääse kiertämään ja munakas kypsyy epätasaisesti. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä.

Ripottele murennettu salaattijuusto ja basilika leivinpaperille. Kaada munakasmassa tasaisesti päälle.

Paista airfryerilla 175 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna munakkaan jäähtyä hetki airfryerin korissa.

Halkaise pestyt tomaatit. Sekoita joukkoon oliiviöljy, basilika, suola ja pippuri. Tarjoa munakas tomaattien ja salaatin kanssa.

Tarkistathan ennen valmistusta airfryerisi käyttöohjeista, saako airfryeriisi laittaa leivinpaperia. Älä laita pelkkää leivinpaperia tyhjään airfryeriin kuumennuksen ajaksi.

Voit valmistaa munakkaan myös uunissa! Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla. Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Ripottele täytteet vuokaan ja kaada päälle munakasmassa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes munakas on hyytynyt.







Eihän tämä nopeammin tule kuin paistaen, mutta rasvaton vaihtoehto.

Tuossa munakkaassa kannattaa tarkistaa paistoin jälkeen onko keskeltä munakas kypsä.


2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta 🤗 Täytyypä kokeilla 🥣 Aurinkoista viikonloppua🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa ja aurinkoista viikonlopun loppua ja ihanaa tulevaa viikkoa sinulle!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Höpinöitä!

Se on taasen kuun viimeinen päivä. Aika menee niin nopsaan......Sitä ollaan jo katseltu kesälomia työporukan kanssa. Tässä kuussa yksi loma ...