keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Jauheliha-kaalilaatikko

Viikonloppuna syödessäni ihan normiruokaa, kuului takahampaastani kauhea rusahdus ja sen jälkeen hammas kipeytyi ja alkoi jomottaa. 

Niin paljon että se oli maanantaina yritettävä saada aikaa hammaslääkäristä. 

Nooh .... sehän ei onnistunut täältä meidän kylästä, sillä maanantaina ei ollut hammaslääkäriä tavattavissa. Niinpä se oli otettava sitten tämän meidän lääkäripalveluiden hoitavalle tahoilta vastaan akuutti aika.

Kysyi että voinkos sitä kelantaksia käyttää, sanain vastauksen että pyydä lappu sitten kun olet hammaslääkärissä. Ei ollut varma saanko käyttää taksia.

Jännä kun pihtaavat noiden kelantaksien käyttöä, kun meiltäkään ei pääse linja-autolla 90 km päähän olevaan sairaalaan päivittäin kuin silloin tällöin!!! 

No, minähän menin kelantaksilla, kun enhän minä olisi muuten päässyt, ei sitä ajokorttiakaan ole, eikä minulla ketään joka kyyditsisi. Polkupyörällä en olisi kerennyt kun sain ajan n. klo 8.40 ja se aika oli 13.30. Ei näin talvella tuossa  5 tunnissa olisi kerennyt sinne ajaa 😂😂😂😂😂😂😂 ehkä en edes kesällä pääsisi tuohon aikaan paikalle!😂😂😂😂

Tuomio hammaslääkärissä....hammas pois! Kaikesta huolimatta oli, aivan ihana hammaslääkäri ja hoitaja!  

Ja on kyllä mainittava että kelantaksin kuljettaja oli myös aivan ihana. Sama kuski oli takaisin tullessa ja se kyllä kruunasi tämän koko reissun. Ikävä käynti, mutta mahtavat ihmiset tekivät siitä aivan mahtavan kokemuksen!!!

No, mutta eilen oli vielä saikkupäivä ja kun illalla jaksoin jo tehdäkin jotain, niin tein jauheliha-kaalilaatikon. 

Jauheliha-kaalilaatikko

n. 1 kg keräkaalia, kiinteää lajiketta

n. 5 dl vettä

1 1/2 tl suolaa

400 g nauta-sikajauhelihaa

2 tl  meiramia

1/2 tl mustapippuria

3 rkl tummaa siirappia

1/2 dl puuroriisiä

Pinnalle

1 rkl voita tai margariinia

Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippuri ja siirappi ja riisi kaalin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Lisää vuoan pinnalle muutama voinokare.

Kypsennä 200 asteessa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. 


Syötäväähän siitä tuli!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kooste toukokuun alusta

Toukokuun alku on ollut kiirettä täynnä. Tai no, kiirettä ja kiirettä...aika vaan menee soljuen eteenpäin teki sitä mitä tahansa tai olisi t...