keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Erimaiden perinneruokia ja askartelua, 2015 /2

Maanantaina oli jälleen erimaiden perinneruoka ja askartelu kurssi. Mutta koska näin lomalla on kiirusta pitänyt en ole kerkenyt päivittämään tuota maanantain kurssia blogiini. Tänään ajattelin ottaa aikaa tähän, sillä olen tehnyt muitakin blogiin tarkoitettuja "juttuja" joten kohta tulee ruuhkaa laittaa niitä ;) =D .

Tosiaan maanantaina oli toiseksi viimeinen kerta tuota kurssia. Sääli.......on ollut tosi kiva käydä ja porukka sillä kurssilla on ollut mukavaa! Olikin jo puhetta syksyllä alkavista kursseista...ja siitä että jaksaako kerhon vetäjä jatkaa....ja toiveita on =D Olisi tosi kiva päästä jatkamaan.....maapallolla maita riittää :)

Päivän ruoka oli italialaista, askartelu ohje sopii varmasti moneenkin  maahan....Aloitetaan askartelusta...

Tässä kuvaa....loppu tuloksena oli kaunis rasia lahjaan.....ja helppokin se on tehdä...

Tästä se alkaa....opettajamme tekemä rasia....ja alakuvassa on sitten malli isosta rasiasta.


Yläkuvassa sekä iso ja pieni malli...

Eikuin piirtämään ja leikkaamaan ja taivuttelemaan...

Leikattu ja  yläkulmista reijitetty....reikiin pujotettiin paperinarua ja siihen naruun pujotettiin helmiä ja päästä vähän avattiin lehden muotoon....

Tässä on valmiina minun pieni ja iso lahjarasia...


Sitten tekemään koristusta....näihin rasioihinhan voi laittaa rajattomasti erilaisia koristuksia, kirjoituksia........Meillä oli tälläistä mulperipaperia josta leikkasimme esin, 2 ympyrää, sitten siitä 4 kolmiota tasakohdista pois...niinkuin alakuvassa.


Sitten ne rypistetään....ja oikaistaan varovasti.....Liimataan rasiaan niin että ensin toinen ja sen päälle se toinen vähän lomittain ensimmäisen kanssa! Keskelle mustaa silkkipaperia rypistetty pallo....



Eikö tullutkin kaunis unikko....

Valmista tuli....ja tosi mukava oma tehty rasia vaikka millaiseen lahjaan....
Sitten kurssin ruoka puoleen....aloitetaan keitosta. Teimme sienikeittoa....sienistähän italialaiset pitävät..... Tässä ohje;



Sienikeitto

300-400 g esikäteltyjä sieniä, meillä oli torvisieniä ja sekasientä
1 iso sipuli
2-3 rkl voita
n. 4-5 lusikallista vehnäjauhoja
litra kevytmaitoa
mustapippuria, suolaa
3-4 dl ruokakermaa

Hienonna sienet ja sipulit. Paista niitä kattilassa voissa, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää. Ripota päälle jauhot. Kuumenna hetken aikaa samalla sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito ohuena nauhana. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min, välillä pohjasta sekoittaen. Mausta. Lisää ruokakerma.
Valmista.... Buon appetito!
Buon cibo era! 

Jälkiruuaksi teimme Tiramisua... :P nam.... Ohjeita tiramisuun on yhtä paljon kuin on kokkejakin...jokaisella oma ja paras ohje....Tässä se minkä me teimme...

Tiramisu

4-5 munaa
5-6 rkl sokeria
400 - 500 g mascarponea
3 rkl likööriä tms. (me laitettiin pikkusen enemmän ;) )
300 g savojardi -keksejä
2 dl vahvaa kahvia
n  80 g tummaa suklaata
4 rkl kaakao-jauhetta (ja höh...mehän unohdimme tämän ja laitoimme innolla suklaata päälimäiseksi )

Eroittele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita se mascarpone - seoksen kanssa. Lisää likööri ja sekoita. Lusikoi kerros vaahtoa isoon kulhon pohjalle. Ripottele päälle suklaata. Kasta keksi kahvissa pikasesti ja lado ne vaahdon päälle. Peitä keksit reilulla kereoksella vaahdolla.  Ripottele suklaa. Tee muutama kerros, niin että mascarpone - vaahto jää päällimmäiseksi. Siivilöi kaakao - jauhetta päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.


 Buon appetito!




Buon cibo era!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pihin emännän lehtipihvi jauhelihasta

Näitä pihvejä olen tehtyä muutaman kerran aikaisemmin. Ja pihvit ovat siis pelkkää jauhelihaa, ei mitään muuta. Jauhelihasta "lehtipihv...