Pullataikina
5 dl kevytmaitoa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna.Vatkaa hieman. Lisää jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Sekoita joukkoon lopuksi pehmeä voi. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla (esim. mikrossa tai uunissa) n. 40 minuuttia.Jaa taikina neljään osaan ja muotoile paloista tankoja. Jaa kukin tanko noin kymmeneen pieneen palaan ja pyörittele niistä pyöreitä pullia.
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
40-50 g tuorehiivaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
175 g voita
1 kananmuna voiteluun
pinnalle mantelilastuja/rae- tai koristesokeria
Väliin mansikkahilloa ja kermavaahtoa
tomusokeria
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja anna pullien kohota vieläkin leivinpellillä liinan alla 10 -20 min. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle esim raesokeri.
Paista pullia 225 asteessa 10-15 min, kunnes pullien pinta on kauniin ruskea.
Anna jäähtyä.
Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi pois.
Lusikoi hilloa ja kermavaahtoa ja nosta päälimmäiseksi pullan kansi.
Viimeistele pulla tomusokerilla.
Hyviä ovat.....Sitten pieni juttu laskiaisesta;
Laskiainen on tiettävästi alunperin pakanallinen juhla, joskin jotkut kirkot ovat sittemmin tehneet siitä omansa. Suomessa valloillaan olevassa luterilaisessa kristinuskossa laskiainen merkitsee perinteisesti paaston alkamista.
Laskiaiseen kuuluvia merkkipäiviä ovat laskiaissunnuntai sekä sitä seuraava laskiaistiistai.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D