tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiaispullat

Mukavaa laskiasitiistaita....tähän päivään kuuluu hernekeitto ja laskiaispullat!!! Tässä ohje laskiaispulliin;

Pullataikina

5 dl kevytmaitoa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
40-50 g tuorehiivaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
175 g voita
 
1 kananmuna voiteluun
pinnalle mantelilastuja/rae- tai koristesokeria
 
Väliin mansikkahilloa ja kermavaahtoa
tomusokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna.Vatkaa hieman. Lisää jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Sekoita joukkoon lopuksi pehmeä voi. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla (esim. mikrossa tai uunissa) n. 40 minuuttia.Jaa taikina neljään osaan ja muotoile paloista tankoja. Jaa kukin tanko noin kymmeneen pieneen palaan ja pyörittele niistä pyöreitä pullia.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja anna pullien kohota vieläkin leivinpellillä liinan alla 10 -20 min. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle esim raesokeri.
Paista pullia 225 asteessa 10-15 min, kunnes pullien pinta on kauniin ruskea.
Anna jäähtyä.
Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi pois.
Lusikoi hilloa ja kermavaahtoa ja nosta päälimmäiseksi pullan kansi.
Viimeistele pulla tomusokerilla.







Hyviä ovat.....Sitten pieni juttu laskiaisesta;
Laskiainen on tiettävästi alunperin pakanallinen juhla, joskin jotkut kirkot ovat sittemmin tehneet siitä omansa. Suomessa valloillaan olevassa luterilaisessa kristinuskossa laskiainen merkitsee perinteisesti paaston alkamista.
Laskiaiseen kuuluvia merkkipäiviä ovat laskiaissunnuntai sekä sitä seuraava laskiaistiistai.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...