sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Perunarieska

Pitkästä aikaan tuli tehtyä perunarieskaa ja kyllä, se on yhtä hyvää kuin ennenkin! =D Jääkaapissa oli tosi paljon perunamuussia jäännyt, joten tein siitä. Tässä teille ohje ja kuvaa aikaan saannoksistani.

PERUNARIESKA 

3 dl perunamuusia 
1 tl suolaa 
1 kananmuna 
2-3 dl ohra-, vehnä- tai hiivaleipäjauhoja tai vaikka pikkaisen jokaisesta jauho pussista 

Voiteluun; sulaa voita

Sekoita kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot.
Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä. Taikinaan ei tarvitse vaivata sitkoa. Taputtele taikinasta neljä pientä, pyöreää rieskaa leivinpaperin päälle. Käytä jauhoja apuna, ettei taikina tartu. Pistele rieskat haarukalla. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Paista rieskoja 5–8 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Voitele rieskat sulalla voilla.

Itse tein tuon ohjeen 7 x:sti =D eli sitä muussia oli paljon.....ja niitä rieskoja tuli, mukavasti.... =D




Ja parhaimillaanhan nämä ovat kun ovat kuumia....nam...nam...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...