Pitkästä aikaan tuli tehtyä perunarieskaa ja kyllä, se on yhtä hyvää kuin ennenkin! =D Jääkaapissa oli tosi paljon perunamuussia jäännyt, joten tein siitä. Tässä teille ohje ja kuvaa aikaan saannoksistani.
PERUNARIESKA
3 dl
perunamuusia
1 tl
suolaa
1
kananmuna
2-3 dl
ohra-, vehnä- tai hiivaleipäjauhoja tai vaikka pikkaisen jokaisesta jauho pussista
Voiteluun; sulaa voita
Sekoita kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot.
Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä. Taikinaan ei tarvitse vaivata sitkoa. Taputtele taikinasta neljä pientä,
pyöreää rieskaa leivinpaperin päälle. Käytä jauhoja apuna, ettei taikina
tartu. Pistele rieskat haarukalla. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Paista rieskoja 5–8 minuuttia tai kunnes
pinta on hieman ruskistunut. Voitele rieskat sulalla voilla.
Itse tein tuon ohjeen 7 x:sti =D eli sitä muussia oli paljon.....ja niitä rieskoja tuli, mukavasti.... =D
Ja parhaimillaanhan nämä ovat kun ovat kuumia....nam...nam...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nuudelisalaatti
Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan". Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Joulukuun kilpailu käynnissä vielä 15 pvää, voit osallistua TÄÄLLÄ! Tänään on toinen adventtisunnuntai....kyllä tämä joulukuu kuluu nopsa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D