Hyväähän se on, mutta kaipasin siihen vähän jotain muutakin....Mutta se sitten kun alan suunnittelemaan ihan virasta synttärikakkua =D
Tässä ohjetta sinullekin;
Suklaa-espressokakku (kirjasta Taivaaliset täytekakut/Linda Lomelino)
suklaakakkupohja;
70 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
3 3/4 dl sokeria
2 keskikokoista munaa
2 1/4 dl maitoa
1½ dl vahvaa, kuumaa kahvia tai kiehuvaa vettä
(Huom. Kirjassa suosittelee, että pohja paistetaan kahdessa
vuoassa tai kahdessa erässä. Itse kokeilin normaali kokoisessa vuoassa.Taikinan olisi voinnut tehdä 1½ kertasena että se olisi saannut korkeutta vähän enemmän)
suklaa-espressokuorrute;
200 g tumma suklaata (mielellään 70 %)
300 g huoneenlämpöistä voita
3-4 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 vaniljatangon siemenet tai ½ tl vaniljajauhoja
4 rkl espressoa, vahvaa kahvia tai kuohukermaa
(Huom. taas tätä kuoruketta oli isoon kakkuun ihan tarpeeksi minusta)
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota halk. n. 24-26 cm vuokaa.
Sulata voi. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja
sooda suureen kulhoon. Lisää muut ainekset (sokeri, munat, maito, kahvi, voi)
ja vatkaa pari minuuttia, eli kunnes taikina on sileää.
Laita taikina vuokaan ja paista uunissa keskitasolla n. 35-40
min. Kakku on kypsää, kun sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.
Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne
pöydälle/ritilälle.
Suklaa-espressokuorrukkeen teko;
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa voi vaaleaksi ja
kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen
ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu suklaa ja vaniljajauhe/vaniljansiemenet ja
sekoita hyvin. Lisää espresso/kahvi/kerma vähitellen ja jatka vatkaamista pari
minuuttia eli kunnes kuorrute on sileää ja kiiltävää.
Leikkaa
kakkupohjat kahtia. Laita pohjalevy kakkuvadille. Levitä pohjan päälle tasainen kerros suklaa-espressokuorrutetta. Laita kakkupohja päälle.
Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun reunoille ja päälle.
Siirrä kakku jääkaappiin n. 20 minuutiksi tai kunnes kuorrute on hieman
jähmettynyt. Pidä loput kuorrutteesta tällä aikaa huoneenlämmössä.
Kuorrutteen
jäähdyttyä levitä loput kuorrutteesta tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Koristele, minulla oli koristeena ananaskirsikoita.
Kakku uunista otettu |
Kuoruke valmiina |
Tässä laitettu ensimmäinen ohkainen kerros kuoruketta ja se on menossa jääkaappiin. |
Tässä jo loputkin kuorukkeet laitettu ja lusikalla tehty vähän "koristusta" |
Ja eikun jääkaappiin vähäksi aikaa ja sitten herkuttelemaan =D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D