perjantai 27. helmikuuta 2015

Suklaa-espressokakku

Eilen kokeilin tälläistä kakkua kuin; Suklaa-espressokakku. Tein harjoittelu kakun....ja samalla maistiaiskakun että voiko sitä valmistaa kesän isompaan juhlaan.....Pieniä muutoksia pitää tehdä että siitä tulisi semmoinen kun haluaisin....mutta ensin, mentiin ohjeen mukaan.....
Hyväähän se on, mutta kaipasin siihen vähän jotain muutakin....Mutta se sitten kun alan suunnittelemaan ihan virasta synttärikakkua =D

Tässä ohjetta sinullekin;



Suklaa-espressokakku (kirjasta Taivaaliset täytekakut/Linda Lomelino)


suklaakakkupohja;

70 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
1½  tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
3 3/4 dl sokeria
2 keskikokoista munaa
2 1/4 dl maitoa
1½ dl vahvaa, kuumaa kahvia tai kiehuvaa vettä

(Huom. Kirjassa suosittelee, että pohja paistetaan kahdessa vuoassa tai kahdessa erässä. Itse kokeilin normaali kokoisessa vuoassa.Taikinan olisi voinnut tehdä 1½ kertasena että se olisi saannut korkeutta vähän enemmän)

suklaa-espressokuorrute;

200 g tumma suklaata (mielellään 70 %)
300 g huoneenlämpöistä voita
3-4 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 vaniljatangon siemenet tai ½ tl vaniljajauhoja
4 rkl espressoa, vahvaa kahvia tai kuohukermaa

(Huom. taas tätä kuoruketta oli isoon kakkuun ihan tarpeeksi minusta)


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele ja jauhota halk. n. 24-26 cm vuokaa.

Sulata voi. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda suureen kulhoon. Lisää muut ainekset (sokeri, munat, maito, kahvi, voi) ja vatkaa pari minuuttia, eli kunnes taikina on sileää.

Laita taikina vuokaan ja paista uunissa keskitasolla n. 35-40 min. Kakku on kypsää, kun sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.

Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne pöydälle/ritilälle.


Suklaa-espressokuorrukkeen teko;

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu suklaa ja vaniljajauhe/vaniljansiemenet ja sekoita hyvin. Lisää espresso/kahvi/kerma vähitellen ja jatka vatkaamista pari minuuttia eli kunnes kuorrute on sileää ja kiiltävää.


Leikkaa kakkupohjat kahtia. Laita pohjalevy kakkuvadille. Levitä pohjan päälle tasainen kerros suklaa-espressokuorrutetta. Laita kakkupohja päälle.
Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun reunoille ja päälle. Siirrä kakku jääkaappiin n. 20 minuutiksi tai kunnes kuorrute on hieman jähmettynyt. Pidä loput kuorrutteesta tällä aikaa huoneenlämmössä.

Kuorrutteen jäähdyttyä levitä loput kuorrutteesta tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Koristele, minulla oli koristeena ananaskirsikoita.

Kakku uunista otettu

Kuoruke valmiina

Tässä laitettu ensimmäinen ohkainen kerros kuoruketta ja se on menossa jääkaappiin.

Tässä jo loputkin kuorukkeet laitettu ja lusikalla tehty vähän "koristusta"




Ja eikun jääkaappiin vähäksi aikaa ja sitten herkuttelemaan =D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...