perjantai 6. helmikuuta 2015

Ranskalainen kinkkupiiras

No, niin.....erimaiden ruokakultuuri kurssilla käytiinkin jo Ranskalaista ruokaa läpi....Minä sitten jatkoin kotona Ranskan "piirissä", ja tein Ranskalaisen kinkkupiiraan.

Terveisiä siis Ranskasta / Salutations de France!

Ranskalainen kinkkupiiras

12 palaa

POHJA;
4½ dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

TÄYTE;
150 g juustoa (esim. parmesaania ja emmentalia)
200 g fileepekonia
4 dl kevytkermaa
4 munaa
½ tl mustapippuria
½ dl hienonnettua timjamia

PINNALLE;
n. 150 g kirsikkatomaatteja

VUORAA kakkuvuoka (24cm) leivinpaperilla.

NYPI jauhot sekaisin voin kanssa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille. Leikkaa alusmiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikina reunaan. Näin reunat eivät valahda esipaiston aikana.

ESIPAISTA pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Poista foliosuikaleet.

RAASTA juusto. Leikkaa fileepekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeiksi.

YHDISTÄ kevytkerma, munat, mustapippuri, hienonnettu timjami. Lisää pekoni ja juustoraaste.

KAADA täyte vuokaan. Asettele kirsikkatomaatit täyteen pinnalle.

JATKA paistamista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut sopivasti väriä. Anna jäähtyä. Nosta sitten leivinpaperin avulla vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Tämä ohje löytyy; Sini Visa, Kinuskikissan, Helpot suosikit.

                                          Bon appétit!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...